- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (29.04.2013, 13:45)
- Andrei Dumitrescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cazul furturilor de maşini de lux: Furturile erau comise printr-o metodă aparte
Şeful Serviciului Furturi de Autovehicule, Marian Iorga, a declarat luni că furturile unor autoturisme de lux au fost comise printr-o metodă aparte pentru Capitală, după ce proprietarii au lăsat cheile în contact şi motorul pornit, dar sunt vizate şi fapte de înşelăciune cu maşini luate în leasing.
Urmărește
974 afișări
Cazul furturilor de maşini de lux: Furturile erau comise printr-o metodă aparte (Imagine: Ciprian Sterian/Mediafax Foto)
Comisarul de poliţie Marian Iorga a spus că în acest caz au fost probate până în prezent şapte plângeri de furt.
"Până în prezent am reuşit să administrăm probatoriu în şapte plângeri de furt, respectiv trei dosare penale, având ca obiect autoturisme achiziţionate în sistem leasing. Din cele şapte autoturisme am depistat şase, respectiv două din cele ale companiilor de leasing. Discutăm de gama de autoturisme străine considerate de lux, cu o valoare de piaţă în jur de 15-20 de mii de euro", a declarat Iorga.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Un diplomat rus de rang înalt afirmă că Rusia este deschisă la orice discuţii de pace în Ucraina dacă Trump le iniţiază
-
Ford Otosan a oprit azi producţia la uzina de la Craiova din cauza Electrocentrale Craiova. Pierderi estimate la peste 40 mil. Euro
-
România, eliminată din turneul final BJK Cup de Japonia după ce a cedat la dublu
-
Comisia Europeană trimite România în faţa CJUE pentru că nu a colectat şi epurat în mod corespunzător apele uzate
Şeful Serviciului Furturi de Autovehicule a spus că acţiunea de luni a vizat destructurarea grupului infracţional suspectat de furturi de maşini, fiind o continuare a investigaţiei începute la sfârşitul anului trecut, împreună cu procurorii Parchetului Judecătoriei Sector 1.
Iorga a precizat că în acest caz se fac verificări pentru furt, înşelăciune, complicitate furt şi la înşelăciune, tăinuire şi favorizarea infractorului.
Printre persoanele verificate sunt şi unele părţi vătămate, suspectate că după ce depuneau sesizările privind furtul autoturismelor, plăteau o sumă de bani pentru a-şi recupera maşinile.
Întrebat cum comentează implicarea unui fost angajat al Armatei şi a unui poliţist în acest caz, comisarul Marian Iorga a răspuns: "Aşa cum s-a demonstrat şi în alte sisteme, nu există pădure fără uscături. Cercetăm eventualele fapte săvârşite şi de aceste persoane, iar în final, în funcţie de probatoriul administrat, vom lua măsuri şi faţă de aceste persoane.
Iorga a precizat că o parte dintre maşinile furate au fost recuperate cu sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale din Poliţia Română şi a ofiţerilor Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă.
Şeful Serviciul Furturi de Autovehicule a adăugat că o parte din maşinile recuperate fuseseră vândute unor cumpărători de bună-credinţă.
Generalul în rezervă Francisc Radici este suspectat de favorizarea infractorului, după ce ar fi intermediat recuperarea de către o persoană, contra unei sume de bani, a unui autoturism furat, potrivit unor surse din rândul anchetatorilor.
Sursele citate au declarat, pentru MEDIAFAX, că persoana căreia i-a fost furat maşina, un Mini Cooper, ţinea în torpedou toate actele autoturismului. Atunci când s-a dus la firma de asigurări pentru a fi despăgubit, reprezentanţii societăţii i-au cerut talonul maşinii şi cheia de rezervă. Pentru că nu mai avea talonul, acesta a anunţat în mai multe medii că este dispus să ofere o sumă de bani pentru recuperarea maşinii furate.
Acesta ar fi fost sprijinit de Francisc Radici, care s-ar fi oferit să îl ajute. Fostul şef al Direcţiei Generale de Informaţii a Armatei i-ar fi spus proprietarului maşinii furate ce sumă trebuie să achite, Radici luând un comision.
Generalul (r) Francisc Radici şi alte peste 20 de persoane vor fi audiaţi, luni, în urma percheziţiilor care au avut loc în Bucureşti şi cinci judeţe, la gruparea suspectată de furturi de maşini ai cărei membri sunt apropiaţi ai lui Sandu Geamănu, potrivit unor surse din rândul anchetatorilor.
Citește pe alephnews.ro: Primarul Londrei susține că Trump l-a atacat în mod repetat referitor la etnia şi religia sa
Citește pe www.zf.ro: Piaţa muncii dă în clocot: Încă un domeniu a fost cucerit de inteligenţa artificială
Citește pe www.zf.ro: Black Friday sparge toate recordurile. Sute de milioane de lei până la această oră
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Ce au făcut copiii cu trupul lui Silviu Prigoană, înainte de înmormântare. I-au respectat o dorință arzătoare
CANCAN.RO
Cine este și cu ce se ocupă Mihaela, văduva lui Silviu Prigoană. Are trei copii și s-a mutat de la Sibiu la București pentru omul de afaceri
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe