- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (29.04.2013, 13:45)
- Andrei Dumitrescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cazul furturilor de maşini de lux: Furturile erau comise printr-o metodă aparte
Şeful Serviciului Furturi de Autovehicule, Marian Iorga, a declarat luni că furturile unor autoturisme de lux au fost comise printr-o metodă aparte pentru Capitală, după ce proprietarii au lăsat cheile în contact şi motorul pornit, dar sunt vizate şi fapte de înşelăciune cu maşini luate în leasing.
Urmărește
975 afișări
Cazul furturilor de maşini de lux: Furturile erau comise printr-o metodă aparte (Imagine: Ciprian Sterian/Mediafax Foto)
Comisarul de poliţie Marian Iorga a spus că în acest caz au fost probate până în prezent şapte plângeri de furt.
"Până în prezent am reuşit să administrăm probatoriu în şapte plângeri de furt, respectiv trei dosare penale, având ca obiect autoturisme achiziţionate în sistem leasing. Din cele şapte autoturisme am depistat şase, respectiv două din cele ale companiilor de leasing. Discutăm de gama de autoturisme străine considerate de lux, cu o valoare de piaţă în jur de 15-20 de mii de euro", a declarat Iorga.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Răspunde Guvernul Ciolacu 2 așteptărilor TALE, ca administrator al României în 2025? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Facturile la energie ar putea rămâne plafonate şi după 1 aprilie. Anunţul ministrului Burduja
-
Preşedinta Mexicului ripostează la comentariile lui Trump: Unele părţi ale SUA să fie redenumite „America mexicană”
-
Antony Blinken desconsideră comentariile lui Trump: Invazia Groenlandei nu se va întâmpla
Şeful Serviciului Furturi de Autovehicule a spus că acţiunea de luni a vizat destructurarea grupului infracţional suspectat de furturi de maşini, fiind o continuare a investigaţiei începute la sfârşitul anului trecut, împreună cu procurorii Parchetului Judecătoriei Sector 1.
Iorga a precizat că în acest caz se fac verificări pentru furt, înşelăciune, complicitate furt şi la înşelăciune, tăinuire şi favorizarea infractorului.
Printre persoanele verificate sunt şi unele părţi vătămate, suspectate că după ce depuneau sesizările privind furtul autoturismelor, plăteau o sumă de bani pentru a-şi recupera maşinile.
Întrebat cum comentează implicarea unui fost angajat al Armatei şi a unui poliţist în acest caz, comisarul Marian Iorga a răspuns: "Aşa cum s-a demonstrat şi în alte sisteme, nu există pădure fără uscături. Cercetăm eventualele fapte săvârşite şi de aceste persoane, iar în final, în funcţie de probatoriul administrat, vom lua măsuri şi faţă de aceste persoane.
Iorga a precizat că o parte dintre maşinile furate au fost recuperate cu sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale din Poliţia Română şi a ofiţerilor Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă.
Şeful Serviciul Furturi de Autovehicule a adăugat că o parte din maşinile recuperate fuseseră vândute unor cumpărători de bună-credinţă.
Generalul în rezervă Francisc Radici este suspectat de favorizarea infractorului, după ce ar fi intermediat recuperarea de către o persoană, contra unei sume de bani, a unui autoturism furat, potrivit unor surse din rândul anchetatorilor.
Sursele citate au declarat, pentru MEDIAFAX, că persoana căreia i-a fost furat maşina, un Mini Cooper, ţinea în torpedou toate actele autoturismului. Atunci când s-a dus la firma de asigurări pentru a fi despăgubit, reprezentanţii societăţii i-au cerut talonul maşinii şi cheia de rezervă. Pentru că nu mai avea talonul, acesta a anunţat în mai multe medii că este dispus să ofere o sumă de bani pentru recuperarea maşinii furate.
Acesta ar fi fost sprijinit de Francisc Radici, care s-ar fi oferit să îl ajute. Fostul şef al Direcţiei Generale de Informaţii a Armatei i-ar fi spus proprietarului maşinii furate ce sumă trebuie să achite, Radici luând un comision.
Generalul (r) Francisc Radici şi alte peste 20 de persoane vor fi audiaţi, luni, în urma percheziţiilor care au avut loc în Bucureşti şi cinci judeţe, la gruparea suspectată de furturi de maşini ai cărei membri sunt apropiaţi ai lui Sandu Geamănu, potrivit unor surse din rândul anchetatorilor.
Citește pe alephnews.ro: Cu cât e plătit statul degeaba? Shoji Morimoto, cunoscut drept „omul care nu face nimic”, a transformat un concept inedit într-o carieră profitabilă
Citește pe www.zf.ro: Şi iată că iese la iveală preţul Schengenului: Gazele din Marea Neagră vor merge în Austria şi Germania
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cauza medicală a morții lui Liam Payne a fost confirmată într-o anchetă în Marea Britanie. Ce i-a cauzat decesul artistului
Oraşul din România care lasă în urmă marile Capitale europene: după investiţii de 2,5 mld. de euro, a devenit oraşul unde toţi vor să trăiască
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Imagini incendiare cu prezentatoarea TV care face o avere pe site-urile destinate adulților. S-a cuplat cu prietenul fostului iubit
PROSPORT.RO
Despărțire la început de 2025?! Vedeta de la Neatza cu Răzvani și Dani ar fi pus capăt relației
CANCAN.RO
Care sunt numerele de înmatriculare interzise în România, în 2025. Aceasta este lista completă
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe