Cazul Ionuţ Anghel: Constantin Ciorăscu vrea să ceară anularea condamnării

Soţia lui Constantin Ciorăscu, administratorul spaţiului în care Ionuţ Anghel a murit după ce a fost muşcat de câini, susţine că aşteaptă de cinci luni motivarea deciziei Curţii de Apel Bucureşti pentru a o contesta, fiind nemulţumită că nicio altă persoană/instituţie nu a fost trasă la răspundere.

Urmărește
1477 afișări
Imaginea articolului Cazul Ionuţ Anghel: Constantin Ciorăscu vrea să ceară anularea condamnării

Cazul Ionuţ Anghel: Constantin Ciorăscu vrea să ceară anularea condamnării (Imagine: Octav Ganea/ Mediafax Foto)

"De ce aşteptăm de peste cinci luni motivarea sentinţei ca să o putem contesta şi încă mai aşteptăm? De ce procesul la Curtea de Apel a durat două luni şi noi aşteptăm de cinci să avem motivarea? (...) Nu susţinem că procurorul a ţinut cont de opinia publică, dar presiunea a fost atât de mare, încât trebuia găsit un vinovat şi asta repede. Şi repede s-a întâmplat. În două termene scurte, un om a fost judecat şi condamnat la trei ani de închisoare şi astfel opinia publică s-a calmat, autorităţile responsabile au răsuflat uşurate şi familia copilului decedat a avut pe cine să arate cu degetul", susţine Nicoleta Ciorăscu, soţia lui Constantin Ciorăscu, într-un comunicat transmis MEDIAFAX.

Femeia este nemulţumită şi de faptul că singura persoană trasă la răspundere, din punct de vedere legal, este soţul ei. Decizia Curţii de Apel Bucureşti a fost definitivă, însă, potrivit legii, Constantin Ciorăscu poate face o contestaţie în anulare, prin care să solicite anularea deciziei de condamnare.

"În rechizitoriul procurorilor, din cele 10-12 persoane, instituţii, autorităţi şi firme susceptibile de a fi urmărite penal, au fost scoase de sub învinuire, folosindu-se de un singur articol, 16c, INCIDENT. Au rămas trei excepţii: domnul Ciorăscu Constantin – în calitate de administrator al SC Tei Rezidential SRL , SC Tei Rezidential SRL şi ADP sector 2. Împotriva lor s-a adus din partea procurorilor acuzaţia de ucidere din culpă", se mai arată în comunicat.

Nicoleta Ciorăscu se întreabă de ce în cazul Administraţiei Domeniului Public Sector 2 (ADP) nu a fost tras la răspundere şi administratorul, având în vedere că soţul său răspunde legal în calitate de administrator al firmei în perimetrul căreia s-a întâmplat tragedia.

"A fost o tragedie, acest lucru este de necontestat, am înţeles durerea familiei, dar până la urmă doar un singur om a răspuns pentru această tragedie. Un om care nu a fost de faţă, care faptic nu este implicat, şi care astăzi răspunde pentru toţi cei implicaţi, fie că vorbim de instituţii, firme sau alte persoane fizice prezente în acea zi fatidică. Din start, orice alte persoane au fost excluse din cauză. Şi acest lucru rămâne încă de neînţeles. În analiza sa, procurorul spune că bunica, cea care avea în grijă copiii, se afla în parc, deci, avea dreptul la relaxare, şi, implicit, la o atenţie scăzută asupra copiilor", mai susţine Nicoleta Ciorăscu.

Ionuţ Anghel, în vârstă de patru ani, a murit după ce a fost sfâşiat de câini, în 2 septembrie 2013, pe un teren al firmei Rezidenţial Tei, din apropierea Parcului Tei din Capitală.

Prima sentinţă a fost dată la aproape nouă luni de la începerea judecării dosarului, la Judecătoria Sectorului 2, iar decizia definitivă în luna mai a anului în curs, când judecătorii Curţii de Apel Bucureşti au decis condamnarea la trei ani de închisoare cu executare a lui Constantin Ciorăscu, administratorul terenului unde a murit Ionuţ Anghel, daunele morale pentru familie fiind stabilite la 2,4 milioane de euro, 1,6 revenind celui condamnat.

Banii au fost achitaţi integral de Constantin Ciorăscu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici