Cazul judecătoarelor ICCJ cercetate pentru corupţie: Ce avere au Gabriela Bârsan şi Iuliana Puşoiu

Judecătoarea Gabriela Bârsan, de două ori candidată pentru preşedinţia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, deţine, împreună cu soţul său, judecătorul CEDO Corneliu Bârsan, o avere considerabilă, în timp ce magistrata Iuliana Puşoiu de la ICCJ are datorii bancare.

Urmărește
2135 afișări
Imaginea articolului Cazul judecătoarelor ICCJ cercetate pentru corupţie: Ce avere au Gabriela Bârsan şi Iuliana Puşoiu

Cazul judecătoarelor ICCJ cercetate pentru corupţie: Ce avere au Gabriela Bârsan şi Iuliana Puşoiu (Imagine: Shutterstock)

Potrivit declaraţiei de avere depusă în luna mai anul acesta, judecătoarea Gabriela Bârsan, cu domiciliul declarat în Snagov, deţine din 1997, împreună cu soţul, o casă de vacanţă în Ghermăneşti de 340 de metri pătraţi şi un teren aferent de 1.660 de metri pătraţi.

Din 2003, Gabriela şi Corneliu Bârsan deţin un imobil de 160 metri pătraţi în comuna Voluntari, având 367 de metri pătraţi teren aferent.

Gabriela Bârsan are un autoturism Mercedes Benz ML 320 CDI din 2005, altul din 2007, ambele achiziţionate în regim diplomatic. Totodată, Bârsan are un BMW 320 D din anul 2006.

Cele trei maşini sunt înmatriculate în Franţa, având în vedere domiciliul temporar al soţului judecătoarei, Corneliu Bârsan - judecător la Curtea Europeană de la Strasbourg.

Bârsan mai consemnează în declaraţia de avere faptul că deţine bijuterii din aur, argint, pietre semipreţioase, fără valoare deosebită, precum şi tablouri.

De asemenea, Bârsan deţine conturi în bănci româneşti şi franceze de 570.000 de lei, 35.000 de euro, 175.000 de euro, 5.700 de euro, precizând că soţul său este titularul depozitelor.

Gabriela Bârsan notează că nu are debite, ipoteci ori alte garanţii în favoarea unor terţe persoane.

Ca preşedinte al Secţiei de Contencios Administrativ a instanţei supreme Gabriela Bârsan a avut un venit anual de 162.000 de lei, iar soţul său ca judecător CEDO de 221.000 de euro.

La rândul său, judecătoarea Iuliana Puşoiu are datorii bancare în total de 27.000 de euro, scadente în 2013, 2016, 2017.

Venitul net anual al judecătoarei Puşoiu, de la Secţia Contencios a ICCJ, este de 155.000 de lei.

Procurorii anticorupţie au percheziţionat, joi seară, domiciliile judecătoarelor Bârsan şi Puşoiu din Snagov şi Bucureşti, ele fiind cercetate pentru fapte de corupţie.

"În baza art. 42 alin. (1) lit. (a) din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, republicată cu modificările şi completările ulterioare, raportat la art. 95 alin. (1) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată cu modificările şi completările ulterioare, Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a încuviinţat ieri, 6 octombrie, percheziţia la domiciliul doamnei judecător Gabriela Bârsan, preşedinte al Secţiei de contencios administrativ din cadrul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi percheziţia la domiciliul doamnei Iuliana Puşoiu, judecător în cadrul Secţiei contencios administrativ a ICCJ", se arată în comunicatul CSM, remis vieri agenţiei MEDIAFAX.

Solicitarea de încuviinţare a percheziţiei a fost prezentată Secţiei pentru judecători a CSM de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Direcţia Naţională Anticorupţie, pentru presupuse fapte de corupţie săvârşite de cele două doamne judecător.

Gabriela Bârsan este soţia judecătorului român Corneliu Bârsan la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO), de la Strasbourg, al cărui mandat expiră în octombrie 2013.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici