Cazul Leeds: MAE stă cu ochii pe deciziile instanţei de judecată

Reprezentaţii Consulatului General al României la Manchester şi ai Ambasadei României la Londra menţin dialogul cu familia cetăţenilor români implicaţi în cazul din Leeds şi monitorizează evoluţiile cazului, inclusiv din perspectiva deciziilor instanţei de judecată, transmite MAE.

Urmărește
282 afișări
Imaginea articolului Cazul Leeds: MAE stă cu ochii pe deciziile instanţei de judecată

Cazul Leeds: MAE stă cu ochii pe deciziile instanţei de judecată

„În continuarea informaţiilor referitoare la incidentele produse în Leeds, Regatul Unit, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) precizează că reprezentaţii Consulatului General al României la Manchester şi ai Ambasadei României la Londra continua să acorde atenţie prioritară cazului în care sunt implicaţi şi cetăţeni români minori. Astfel, menţin dialogul cu familia cetăţenilor români, cu avocaţii acestora, cu serviciile sociale britanice care gestionează acest caz şi monitorizează evoluţiile cazului, inclusiv din perspectiva deciziilor instanţei de judecată. Totodată, oficiul consular este pregătit să continue acordarea asistenţei consulare, conform competenţelor, cu respectarea legislaţiei britanice în vigoare”, potrivit unui comunicat de presă.

MAE apreciază în mod deosebit colaborarea cu Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie, pentru implementarea deciziilor care asigură respectarea interesului superior al copilului şi a prevederilor legislaţiei britanice în vigoare.

MAE reiterează că cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Manchester: 0044 161 236 0478, 0044 161 236 9687, 0044 161 237 1546, 0044 161 237 5513, 0044 161 236 8995, 0044 161 923 4947, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie telefonul de urgenţă al consulatului: 0044 (0) 75 35 604 342.

Un cartier din oraşul britanic Leeds a fost martorul unor scene de violenţă extremă, după ce autorităţile au încercat să preia în custodie copiii unei familii de români. Incidentul care a declanşat revolta a fost internarea unuia dintre copii la spital cu o rană la cap. Situaţia a escaladat rapid, transformându-se într-o confruntare de amploare între localnici - inclusiv membri ai comunităţii româneşti - şi forţele de ordine. În timpul ciocnirilor o maşină de poliţie a fost vandalizată şi răsturnată, un autobuz a fost incendiat şi distrus complet.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici