Cazul Menéndez: serialul Netflix redeschide dosarul după 35 de ani

Lyle şi Erik, condamnaţi la închisoare pe viaţă pentru uciderea părinţilor lor în 1989, ar putea obţine eliberarea condiţionată, după ce s-a formulat o cerere de revizuire a sentinţei.

Urmărește
161 afișări
Imaginea articolului Cazul Menéndez: serialul Netflix redeschide dosarul după 35 de ani

Moment de cotitură în cazul fraţilor Menéndez, cei doi americani care şi-au ucis părinţii în 1989. Povestea lor, devenită un serial Netflix, a pus din nou în lumina reflectoarelor povestea, care s-a încheiat cu condamnări pe viaţă pentru Lyle şi Erik Menendez. Acum, după 35 de ani de închisoare, cei doi ar putea obţine eliberarea condiţionată.

Procurorul oraşului Los Angeles, George Gascón, consideră că, „în lumina hărţuirii pe care au suferit-o”, cei doi nu ar fi trebuit să fie judecaţi pentru omor cu premeditare, ci pentru omor de gradul doi, care presupune o pedeapsă de 50 de ani.

„Având în vedere vârsta fragedă la momentul condamnării şi că au împlinit deja 35 de ani, ar putea deja să ceară eliberarea condiţionată şi să iasă”, a spus magistratul într-o conferinţă de presă. 

Ultimul cuvânt îi revine acum judecătorului, care a stabilit audierea pentru 26 noiembrie. Lyle şi EriK aveau 21 şi 18 ani când i-au împuşcat pe José şi pe Kitty Menéndez, într-unul dintre cele mai bogate şi mai sigure cartiere din Los Angeles. Au fost arestaţi în anul următor.

În timpul procesului - unul dintre primele care au fost difuzate la televiziune - fraţii Menéndez nu au negat că şi-a ucis părinţii, dar ai susţinut că au acţionat de teamă că tatăl şi mama lor îi vor ucide, după ce au avut parte din partea lor de o viaţă întreagă de abuz fizic, sexual şi psihologic.

Juriul nu a putut ajunge la un verdict unanim, iar procedurile au fost anulate. În cel de-al doilea proces, desfăşurat în 1996 cu uşile închise, multe dintre dovezile privind violenţa au fost excluse.

Anul trecut, avocaţii apărării au cerut revizuirea procesului, prezentând instanţei declaraţia pe propria răspundere a fostului membru al trupei de băieţi din Puerto Rican Menudo, Roy Rosselló, potrivit căreia José Menéndez (şeful  casei de discuri RCA) îl violase în anii 1980. De asemenea, există şi scrisoare, datând din decembrie 1988, pe care Erik i-a scris-o unui văr făcând aluzie la violenţa tatălui său.

Crima de pe Elm Drive şi procesele împotriva celor doi descendenţi bogaţi au atras multă atenţie în anii în care oraşul a fost zguduit de revolte rasiale şi de un caz la fel de mediatizat, cel al lui OJ Simpson. Serialul produs de Ryan Murphy pe Netflix a reaprins interesul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici