- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (13.08.2013, 12:21)
- Catalina Cocolos
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cazul TABLOURILOR FURATE din Olanda: Avocaţii susţin că operele de artă nu au fost arse
Avocaţii lui Radu Dogaru, Eugen Darie şi Alexandru Bitu au declarat, marţi, la Judecătoria Sectorului 3, că cei trei le-au spus că tablourile furate de la muzeul din Rotterdam nu au fost arse, aceştia aşteptând cadrul procesual corect pentru a le preda autorităţilor olandeze.
Urmărește
842 afișări
Cazul TABLOURILOR FURATE din Olanda: Tablourile nu au fost arse
Judecătoria Sectorului 3 a început, marţi, discuţiile în dosarul privind furtul celor şapte tablouri de la Muzeul Kunsthal din Rotterdam, în care au fost trimişi în judecată Radu Dogaru, Eugen Darie, Alexandru Bitu, Olga Dogaru, Petre Condrat şi Adrian Procop.
Instanţa a amânat dosarul pentru 10 septembrie, din cauza lipsei de procedură.
Avocaţii lui Eugen Darie şi Radu Dogaru au declarat, la ieşirea din sediul Judecătoriei Sectorului 3, că au aflat de la clienţii lor că tablourile furate nu au fost arse.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
"Clienţii noştri aşteaptă cadrul procesual corect pentru a face toate demersurile pentru a preda aceste tablouri către autorităţile olandeze. Clienţii noştri ne-au informat că tablourile nu au fost arse", a spus Maria Vasii, avocata lui Eugen Darie.
Avocata a precizat că documentele pe care le au apărătorii îi fac să creadă că, în cazul tablourilor, clienţii lor spun adevărul.
Întrebaţi dacă persoanele judecate în acest dosar au negociat cu cineva predarea tablourile, avocaţii au precizat că nu pot da mai multe detalii, acestea fiind aspecte care ţin de confidenţialitate.
"Toate celelalte dovezi ne fac să credem că tablourile nu au fost arse (...) Aşteptam chiar astăzi această surpriză, în sensul declaraţiilor, să mărturisească judecătorului detalii cu privire la existenţa şi locul unde pot fi găsite aceste tablouri", a mai spus Maria Vasii.
La rândul său, Cătălin Dancu, avocatul lui Radu Dogaru şi a mamei acestuia, Olga Dogaru, a spus că se va prezenta marţi, împreună cu clienta sa, la DIICOT, pentru a lua la cunoştinţă de expertiza făcută de specialiştii din cadrul Muzeului Naţional de Istorie a României.
Dancu a precizat că doreşte trimiterea probelor la Muzeul Luvru, pentru efectuarea unei noi expertize care să clarifice dacă tablourile au fost sau nu arse.
El a precizat că se ştie sigur că tablourile furate de la muzeul din Rotterdam au fost aduse în România, dar acestea nu au fost arse.
La primul termen de judecată a fost discutată şi înlocuirea măsurii de arest preventiv în cazul lui Eugen Darie cu obligarea de a nu părăsi ţara.
În sala de judecată, Maria Vasi, a susţinut că Eugen Darie poate fi cercetat în stare de libertate, arătând că acesta intenţionează să recunoască faptele şi să meargă pe procedura simplificată prevăzută de lege. Judecătorul a rămas în pronunţare, urmând să decidă marţi dacă va admite sa nu cererea.
De asemenea, Judecătoria Sectorului 3 va discuta luni şi o cerere de liberare sub control judiciar făcută de Alexandru Bitu.
La primul termen de judecată din dosarul privind furtul tablourilor de la Muzeul Kunsthal din Rotterdam au fost prezenţi şi jurnalişti olandezi.
În 15 iulie, procurorii DIICOT i-au trimis în judecată pe Radu Dogaru, Eugen Darie, Alexandru Bitu, Olga Dogaru, Petre Condrat şi, în lipsă, pe Adrian Procop, în dosarul privind furtul celor şapte tablouri de la Muzeul Kunsthal din Rotterdam, valoarea prejudiciului fiind estimată la 18 milioane de euro.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe