Cazuri grave în Bucureşti. 14 bebeluşi născuţi la Maternitatea Giuleşti au ajuns la Spitalul Alexandrescu infectaţi cu stafilococ auriu/ Primăria Capitalei anunţă că nou-născuţii au fost externaţi fără probleme

14 bebeluşi născuţi la maternitatea Giuleşti au ajuns la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii “Grigore Alexandrescu” cu mai multe probleme. 12 dinte aceştia au fost depistaţi cu bacteria stafilococ auriu meticilino, iar şase copii rămân internaţi în spital.

Urmărește
6484 afișări
Imaginea articolului Cazuri grave în Bucureşti. 14 bebeluşi născuţi la Maternitatea Giuleşti au ajuns la Spitalul Alexandrescu infectaţi cu stafilococ auriu/ Primăria Capitalei anunţă că nou-născuţii au fost externaţi fără probleme

Cazuri grave în Bucureşti. 14 bebeluşi născuţi la Maternitatea Giuleşti au ajuns la Spitalul Alexandrescu infectaţi cu stafilococ auriu

“Bebeluşii născuţi la Spitalul Clinic de Obstetrică şi Ginecologie Profesor Doctor Panait Sârbu - "Maternitatea Giuleşti" ni s-au adresat începând cu data de 24.10.2018. Am tratat 14 pacienţi ( toţi în prima lună de viaţă) dintre aceştia, 12 au fost depistaţi cu stafilococ auriu meticilino rezistent în diferite culturi. La ceilalţi doi - unul s-a infirmat infectia cu stafilococ auriu şi la celălalt este în lucru”, a spus, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii Grigore Alexandrescu, Raluca Alexandru.

Alexandru mai spune că bebeluşii au fost trataţi în Secţiile de Pediatrie şi Chirurgie. De asemenea, şase copii rămân internaţi, în continuare, în unitatea spitalicească, trei dintre ei având probleme respiratorii, iar trei - infecţii cutanate.

Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii Grigore Alexandrescu a raportat toate cazurile Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşti.

De cealaltă parte, purtătorul de cuvânt al Maternităţii Giuleşti neagă că mai mulţi bebeluşi s-ar fi infectat în cadrul unităţii spitaliceşti, precizând că instituţia a demarat o acţiune de investigaţii epidimiologice.

“Din maternitatea Giuleşti nu a fost transferat nici măcar un bebeluş cu infecţie intraspitalicească. Am întrebat şi noi. Mi s-a spus că aceştia ar fi copii care s-au născut în urmă cu trei săptămâni. Dacă sunt externaţi de la noi şi apare în 48 de ore (nr. - infecţia), într-adevăr se consideră infecţie intraspitalicească. Dar dacă ei s-au internat după zece zile sau 28, după cum se spune, atunci nu mai este infecţie intraspitalicească”, a spus, pentru MEDIAFAX, Doru Pană.

De asemenea, Doru Pană mai spune că în spital nu a fost niciun copil cu infecţia stafilococus. Totodată, reprezentantul maternităţii mai spune că unitatea spitalicească a demarat acţiuni de verificare şi investigaţii epidemiologice.

PMB anunţă că bebeluşii au fost externaţi din Maternitatea Giuleşti fără să prezinte vreo problemă

Nou-născuţii născuţi la maternitatea Giuleşti au fost externaţi din unitatea spitalicească fără să prezinte vreun semn de afectare cutanată, ei fiind internaţi la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii ”Grigore Alexandrescu” după 10-21 de zile de la externare, anunţă Primăria Capitalei.

"Subliniem faptul că cei 10 nou-născuţi NU au fost „transferaţi” la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii ”Grigore Alexandrescu” ci au fost externaţi din maternitate fără să prezinte vreun semn de afectare cutanata. De asemenea, potrivit documentelor, internarea bebeluşilor la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii ”Grigore Alexandrescu” s-a realizat la un interval de 10-21 de zile de la externarea din maternitate", transmite Primăria Capitalei, într-un comunicat de presă remis miercuri seară MEDIAFAX.

În prezent, la Spitalul Clinic de Obstetrică şi Ginecologie ”Panait Sârbu”, se derulează o investigaţie epidemiologică pentru a stabili dacă există o legătură între naşterile celor 10 bebeluşi şi informaţiile că aceştia au ajuns cu diferite infecţii la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii ”Grigore Alexandrescu”.

Primăria precizează că, în lunile octombrie şi noiembrie 2018, la Spitalul Clinic de Obstetrică şi Ginecologie ”Panait Sârbu”, s-au născut, în total, 637 copii, fără complicaţii infecţioase declarate şi că Spitalul Clinic de Obstetrică şi Ginecologie ”Panait Sârbu” a alocat anul trecut 793.253 de lei pentru dezinfecţie, iar în 2018 s-au alocat 937.631 de lei tot pentru prevenirea infecţiilor. "Subliniem faptul că, în secţia de
neonatologie şi în tot Spitalul Clinic de Obstetrică şi Ginecologie ”Panait Sârbu”, procedurile de prevenire a infecţiilor sunt strict aplicate", conchide primăria.

Bebeluşii născuţi la Spitalul Clinic de Obstetrică şi Ginecologie Profesor Doctor Panait Sârbu - "Maternitatea Giuleşti" ni s-au adresat începând cu data de 24.10.2018. Am tratat 14 pacienţi ( toţi în prima lună de viaţă) dintre aceştia, 12 au fost depistaţi cu stafilococ auriu meticilino rezistent în diferite culturi. La ceilalţi doi - unul s-a infirmat infectia cu stafilococ auriu şi la celălalt este în lucru”, a spus, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii Grigore Alexandrescu, Raluca Alexandru.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici