Cazurile de violenţă domestică se înmulţesc în Anglia în timpul meciurilor de fotbal

  • Cazurile de violenţă domestică se înmulţesc în Anglia în timpul meciurilor de fotbal.
  • Evoluţia este evidenţiată de statistica privind apelurile de la serviciile de urgenţă.
  • Acestea se confruntă cu un număr crescut de solicitări în timpul meciurile echipei naţionale şi ale echipelor de club.
Urmărește
65 afișări
Imaginea articolului Cazurile de violenţă domestică se înmulţesc în Anglia în timpul meciurilor de fotbal

Cazurile de violenţă domestică se înmulţesc în Anglia în timpul meciurilor de fotbal

Angajaţii serviciului de urgenţă se confruntă cu un număr ridicat de apeluri privind violenţa domestică în special în timpul meciurilor de fotbal. Evoluţia a fost evidentă în timpul Campionatului European de Fotbal 2024 care a ţinut o lună, între 14 iunie şi 14 iulie. Atunci s-au înregistrat mii de apeluri legate de violenţa domestică în fiecare zi, recordul fiind atins în zilele în care a jucat naţionala Angliei, potrivit Independent.

În medie, în timpul Euro 2024, au fost peste 3.000 de apeluri de urgenţă pe zi legate de abuzul domestic, conform statisticii realizate prin centralizarea datelor din 30 de secţii de Poliţie. Media a crescut cu 135 în zilele în care a jucat Anglia, ajungându-se la 3.256 de apeluri.

În Northamptonshire a fost înregistrat un număr foarte mare de apeluri. Statistica arată că au fost 3.875 de apeluri primite de serviciile de urgenţă în zilele în care a jucat Anglia. Statistica mai arată că un număr foarte mare de sesizări s-a înregistrat şi în Londra.

Creşteri semnificative ale numărului de apeluri sunt şi în timpul meciurilor campionatului naţional de fotbal. Experţii cred că fenomenul este agravat de toleranţa societăţii faţă de astfel de comportamente, numeroşi oameni acceptând că violenţa este asociată cu sportul şi cu statutul de fan.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici