- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (18.09.2019, 19:14)
- Alexandru Costea
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
CCR a amânat pe 9 octombrie dezbaterea sesizării USR privind numirea lui Marian Neacşu la ANRE
CCR a amânat pentru data de 9 octombrie, dezbaterea pe sesizarea USR privind numirea de către Parlament a lui Marian Neacşu în funcţia de vicepreşedinte al ANRE. CCR a amânat şi sesizarea pe modificarea legislaţiei ariilor protejate şi a completarea OUG 195/2005 privind protecţia mediului.
Urmărește
123 afișări
CCR a amânat pe 9 octombrie dezbaterea sesizării USR privind numirea lui Marian Neacşu la ANRE
Curtea Constituţională a României a amânat, miercuri, pentru 9 octombrie, sesizarea USR privind numirea de către Parlament a lui Marian Neacşu în funcţia de vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE).
„Profilul lui Marian Neacşu este incompatibil cu cerinţele prevăzute de lege pentru această funcţie întrucât nu are vechimea şi experienţa care sunt cerute de lege. În plus, el nu poate ocupa un loc în Comitetul de Reglementare al ANRE întrucât a primit o condamnare penală definitivă!”, a scris Cristina Prună, pe 5 iulie, pe Facebook.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Marcel Ciolacu este desemnat Premierul României
-
Ciolacu, după ce a fost desemnat premier: Românii au nevoie de stabilitate
-
S-au votat preşedinţii la Camera Deputaţilor şi la Senat: Ilie Bolojan, la Senat; Ciprian Şerban, la Camera Deputaţilor
-
Crin Antonescu va fi candidatul comun pentru alegerile prezidenţiale. Propunerea va fi aprobată de fiecare partid al alianţei
Deputatul USR a adăugat că partidul intenţionează să modifice Legea 160/2012, prin care a fost aprobată o ordonanţă de urgenţă privind funcţionarea ANRE, în vederea eliminării lacunelor legislative care permit unui condamnat penal să fie numit la conducerea unei instituţii publice.
Pe 26 iunie, fostul secretar general al PSD Marian Neacşu, membru al Pro România, a fost votat, în plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului, în funcţia de vicepreşedinte al ANRE.
De asemenea, tot pentru data de 9 octombrie, judecătorii au amânat dezbaterile pe sesizările USR legate de modificarea legislaţie ariilor protejate şi a completarea OUG 195/2005 privind protecţia mediului. USR motivează că actele normative adoptate de Parlament reiau o OUG din anul 2018 care a fost deja declarată neconstituţională.
„În esenţă, cele două propuneri legislative reiau prevederile OUG 75/2018, care a fost declarată neconstituţională în integritatea ei. Şi atunci demersul a fost iniţiat de USR şi PNL. OUG75/2018 şi-a dorit schimbarea legislaţiei ariilor naturale protejate în sensul eliminării noţiunii de custode, îndepărtării organizaţiilor neguvernamentale din administrarea ariilor protejate şi preluării acestora de către Agenţia Naţională pentru Administrarea Ariilor Naturale Protejate. Impactul OUG 75/2018: 16% din suprafaţa ţării afectată, zone precum Ciucaş, Poiana Narciselor, Vulcanii Noroioşi, Lacul Sf. Ana, toate peşterile etc. căzând sub incidenţa ei”, au transmis reprezentanţii USR, printr-un comunicat de presă.
Sursa citată mai susţine că cei din coaliţia guvernamentală au rescris OUG 75/2018 sub forma unor iniţiative legislative care au trecut prin Parlament pe foarte-repede-înainte, fiind înregistrare în data de 12 iunie, trecute prin Biroul permanent şi distribuite la comisii, atât cele avizatoare cât şi cea de raport, în data de 24 iunie, cu termen 25 iunie.
Pe 26 iunie proiectele de lege treceau prin plenul Senatului, unde erau aprobate, iar pe 1 iulie ajungeau la Biroul permanent al Camerei, apoi pe 2 iulie au fost dezbătute în comisii, pentru ca 3 iulie ele să fie discutate în plenul Camerei.
„În locul OUG 75/2018 avem acum cele două iniţiative ale ALDE, susţinute de PSD, care trebuie să rezolve problema, şi repede. După ce arunci în haos domeniul ariilor protejate cu o ordonanţă scrisă prost şi neconstituţională, să revii cu fix aceleaşi prevederi este o dovadă de rea-voinţă şi de incompetenţă. Şi este parte a războiului PSD-ALDE cu mediul ONG. Motivele de neconstituţionalitate intrinsecă rămân, vom ataca din nou legea la CCR, mizăm pe susţinerea colegilor de opoziţie pentru a aduna numărul minim de semnături”, a afirmat senatorul USR Allen Coliban.
„Peste jumătate dintre ariile naturale protejate din România nu au administratori.
Agenţia Naţională pentru Arii Naturale Protejate (ANANP) şi-a propus preluarea în bloc a ariilor, deşi este o agenţie nou înfiinţată, fără specialişti şi fără resursele necesare de a asigura corespunzător menţinerea integrităţii ariilor protejate, conchide sursa citată.
Pe aceeaşi dată, Curtea va dezbate şi sesizarea formulată de deputaţii PNL şi USR pe legea pentru modificarea Legii nr.77/2016 privind darea în plată a unor bunuri imobile în vederea stingerii obligaţiilor asumate prin credite.
Pe 26 iunie, plenul Camerei Deputaţilor a adoptat în calitate de for legislativ decizional, proiectul de Lege pentru modificarea Legii 77/2016 privind darea în plată a unor bunuri imobile în vederea stingerii obligaţiilor asumate prin credite.
De asemenea, este interzisă introducerea în biroul de credite a persoanelor care au beneficiat de lege, iar "reaua credinţă" a debitorului trebuie probată de bancă, nu invocată, conform senatorului.
În decembrie 2018, Senatul a adoptat proiectul de lege prin care prevederile Legii privind darea în plată vor fi aplicate şi creditelor acordate prin programul „Prima Casă”.
Citește pe alephnews.ro: Ciprian Șerban, de la PSD, este șeful Camerei Deputaților. Ilie Bolojan, de la PNL, a fost votat Președinte al Senatului
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe