- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (19.04.2018, 09:51)
- Ana Petrescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
CCR discută joi pentru a doua oară contestaţiile la Legile Justiţiei
Curtea Constituţională va dezbate, în şedinţa de joi, sesizările PNL, USR şi ÎCCJ referitoare la Legea privind statutul judecătorilor şi procurorilor, Legea privind organizarea judiciară şi Legea privind organizarea şi funcţionarea CSM. Este a două oară când legile justiţiei sunt contestate la CCR.
Urmărește
535 afișări
CCR discută joi pentru a doua oară contestaţiile la Legile Justiţiei
"Obiecţia de neconstituţionalitate a Legii pentru modificarea şi completarea Legii nr.303/2004 privind Statutul judecătorilor şi procurorilor, obiecţie formulată de Secţiile Unite ale Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Obiecţia de neconstituţionalitate a Legii pentru modificarea şi completarea Legii nr.303/2004 privind Statutul judecătorilor şi procurorilor, obiecţie formulată de un număr de 89 deputaţi aparţinând Grupului parlamentar al Partidului Naţional Liberal şi Grupului parlamentar al Uniunii Salvaţi România. Obiecţia de neconstituţionalitate a Legii pentru modificarea şi completarea Legii nr.304/2004 privind organizarea judiciară, obiecţie formulată de un număr de 89 de deputaţi aparţinând Grupului parlamentar al Partidului Naţional Liberal şi Grupului parlamentar al Uniunii Salvaţi România. Obiecţia de neconstituţionalitate a Legii pentru modificarea şi completarea Legii nr.317/2004 privind organizarea şi funcţionarea Consiliului Superior al Magistraturii, obiecţie formulată de un număr de 89 deputaţi aparţinând Grupului parlamentar al Partidului Naţional Liberal şi Grupului parlamentar al Uniunii Salvaţi România", se arată pe site-ul Curţii Constituţionale.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Azi, în Sfânta zi a Crăciunului, poate știi de ce Iisus Hristos nu s-a născut român
-
Ciolacu publică facturile pentru zborurile private la Nisa în ziua de Crăciun
-
Pericol în Constanţa: Elicea unei eoliene se învârte necontrolat aproape de un cămin de bătrâni
-
Care sunt cei şapte magnifici care au salvat bursa din Germania şi au sfidat crizele anul acesta
Pe 29 martie, PNL si USR au atacat din nou, la CCR, legile Justiţiei, deputatul PNL Gabriel Andronache precizând ca au identificat nu mai putin de 37 de motive de neconstituţionalitate.
"Am depus la Secretariatul general al Camerei Deputaţilor sesizările pe reglementările reexaminate cu privire la legile justiţiei. Am sesizat din nou CCR, pentru că, în mod evident, ceea ce au făcut colegii din majoritatea parlamentară, respectiv cei de la PSD-ALDE-UDMR, în procedura de reexaminare, nu are nicio legătură cu ceea ce a scris CCR în cele trei decizii. Am constatat nu mai puţin de 37 de motive de neconstituţionalitate. La Legea 303/2004 am invocat 22 de motive de neconstituţionalitate, la Legea 317/2004 - nouă astfel de motive, iar în cazul Legii 304 am identifiat nu mai puţin de şase motive de neconstituţionalitate. Plecând de la chestiuni care ţin de modul în care au fost adoptate aceste reglementări. Vă reamintesc, rapoartele au venit la plen atât la Camera Deputaţilor, cât şi la Senat, în ziua în care au fost adoptate va reamintesc că în plenul Senatului a fost introdus în Legea 303 un amendament care a fost denumit de majoritatea parlamentară de corelare tehnico-legislativă, când el, practic, a modificat definiţia erorii judiciare", a declarat deputatul PNL Gabriel Andronache.
Acesta a afirmat ca modificările aduse la legile justiţiei sunt toxice.
"Inadmisibil, din punctul nostru de vedere, ca aşa ceva să se întâmple în procedura parlamentară. Există totodată motive care se referă la conţinutul acestor modificări şi care fac în continuare reglementările în cauză toxice pentru sistemul de justiţie din România. Ca atare, avem speranţe mari că reglementările vor fi din nou declarate neconstituţionale şi vor reveni în procedură legislativă”, a spus liberalul.
În replică, preşedintele PSD Liviu Dragnea a criticat dur acţiunea PNL şi USR care au contestat din nou la Curtea Constituţională legile justiţiei, spunând că aceste formaţiuni susţin statul paralel şi vor ca abuzurile să continue.
"Grupare de partide care susţin statul paralel, ca abuzurile să continue, ca lumea tenebrelor, pe care o vedem toţi azi, să continue. Noi vorbim de un pachet de legi adoptat prin procedură parlamentară, au fost atacate la CCR, cu câteva excepţii la unele articole, au fost declarate constituţionale, acum vor analiza din nou. Acest film, disperare, se va încheia pentru că nu pot bloca mersul democraţiei, legile ajung la preşedinte, dacă dânsul vrea să le întoarcă la Parlament, acele legi vor intra până la urmă în vigoare", a declarat Liviu Dragnea, pe 29 martie, la Focşani.
"În fiecare zi ies la iveală abuzuri şi tot mai mulţi prind curaj şi ce se întâmplă chiar azi în anumite instituţii, nu a contat ce a ieşit la iveală de la Ploieşti, acei procurori nu sunt deranjaţi, dar nu a contat că se pare că sunt aceleaşi practici la Bucureşti" , a spus Dragnea.
Tot pe 29 martie, judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie s-au constituit în Secţii Unite, pentru a contesta la CCR Legea nr. 304/2004 privind organizarea judiciară, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.
Pe 26 martie, plenul Senatului a votat modificarea celor trei legi ale Justiţiei - 303/2004 privind Statutul procurorilor şi judecătorilor, 304/2004 privind organizarea judiciară şi 317/2004 privind organizarea şi funcţionarea CSM, în pofida criticilor parlamentarilor Opoziţiei. Senatul a fost for decizional pentru cele trei legi.
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Klaus Iohannis, cel care a nesfințit Calendarul Alegerilor Prezidențiale la români, ți-a rebotezat Ignatul: Ziua Renașterii Porcilor
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Nava rusă scufundată a fost victima unui „act de terorism”, susține compania proprietară. Care este adevărul din spatele misiunii secrete în Siria?
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Chef Florin Dumitrescu a dezvăluit secretul! Ce face în fiecare an, de Crăciun + ce spun fiicele sale despre jurizarea de la MasterChef
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe