- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (03.08.2023, 16:52)
- Cosmin Pirv
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
CE a selectat 159 de proiecte pentru finanţare prin programul Erasmus+
Comisia a selectat joi 159 de proiecte pentru finanţare în cadrul programului Erasmus+ - Consolidarea capacităţilor în învăţământul superior, care sprijină modernizarea şi calitatea învăţământului superior în ţări terţe din întreaga lume.
Urmărește
131 afișări
CE a selectat 159 de proiecte pentru finanţare prin programul Erasmus+
Potrivit unui comunicat al CE, prin proiectele selectate anul acesta, 2 500 de părţi interesate din învăţământul superior din aproape 130 de ţări ale UE şi din întreaga lume vor lucra cot la cot pentru modernizarea şi internaţionalizarea învăţământului superior.
Bugetul total pentru 2023, de 115,3 milioane de euro, va promova, de exemplu, profesionalizarea matematicii în Africa Centrală, studiile universitare în domeniul dreptului echităţii şi egalităţii pentru grupurile vulnerabile în America Latină, programe de învăţământ pentru o economie albastră durabilă în sudul Mediteranei şi cursuri pentru schimbări transformatoare în domeniul educaţiei pentru sănătate în Asia de Sud-Est.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Marcel Ciolacu rămâne Premierul României
-
Audieri pe bandă rulantă în Parlament ale noilor miniştri/ Propunerea PSD pentru Ministerul Justiţiei a fost aprobată de parlamentari/ Sorin Grindeanu, avizat favorabil la Ministerul Transporturilor/ Tanczos Barna a fost audiat la Parlament şi a fost avizat favorabil pentru Ministerul Finaţelor
-
Tanczos Barna a fost audiat la Parlament. Viitorul ministru de Finanţe, avizat favorabil
-
Sorin Grindeanu, avizat favorabil la Ministerul Transporturilor
În alte regiuni, proiectele se axează pe competenţele antreprenoriale ale femeilor în Asia Centrală, pe pregătirea pentru educaţia digitală în Balcanii de Vest, pe dezvoltarea birourilor de relaţii internaţionale ale universităţilor în Orientul Mijlociu şi pe programele de învăţământ privind rezilienţa alimentară şi nutriţională în Africa de Vest.
Anul acesta, UE a alocat, de asemenea, un sprijin suplimentar în valoare de 5 milioane de euro Ucrainei pentru a susţine un proiect Erasmus+ la scară largă destinat universităţilor, în vederea consolidării mediului digital pentru învăţământul superior din Ucraina.
Proiectul de patru ani denumit „DigiUni” va dezvolta o platformă digitală pentru universităţile din Ucraina, de care vor beneficia în special studenţii care au fost nevoiţi să fugă în străinătate sau sunt strămutaţi în interiorul ţării. Proiectul va asigura continuitatea educaţională pentru studenţii înscrişi la instituţiile de învăţământ superior ucrainene în limba ucraineană. Proiectul, coordonat de Universitatea Naţională „Taras Shevcenko” din Kiev, va implica instituţii de învăţământ superior şi părţi interesate din şase state membre ale UE (Belgia, Cehia, Franţa, Germania, Polonia şi Spania) şi alţi 15 parteneri ucraineni, printre care nouă universităţi naţionale, Ministerele Educaţiei şi Transformării Digitale, Agenţia naţională pentru asigurarea calităţii învăţământului superior şi trei asociaţii care reprezintă sectorul IT şi studenţii.
Ca parte a sprijinului acordat de program regiunii vizate de politica de vecinătate estică, alte 19 proiecte de consolidare a capacităţilor implică universităţi şi autorităţi ucrainene, dintre care unele analizează rolul universităţilor în reconstrucţie, precum şi propuneri de reformă a programelor de învăţământ care se axează pe pace şi multilateralism ca elemente transversale în studii sau pe dezvoltarea competenţelor în domeniul eficienţei energetice.
Acordurile de grant vor fi semnate până în noiembrie 2023, astfel încât proiectele să îşi poată demara activităţile înainte de sfârşitul anului.
Citește pe alephnews.ro: Ciprian Șerban, de la PSD, este șeful Camerei Deputaților. Ilie Bolojan, de la PNL, a fost votat Președinte al Senatului
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
El este Alexandru, tânărul de 26 de ani mort în accident, fără să aibă vreo vină! Iubita lui e în stare gravă
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 15:53
Jucătorul de tenis Max Purcell, suspendare voluntară provizorie pentru dopaj
-
astăzi, 15:40
Live text Audieri pe bandă rulantă în Parlament ale noilor miniştri/ Propunerea PSD pentru Ministerul Justiţiei a fost aprobată de parlamentari/ Sorin Grindeanu, avizat favorabil la Ministerul Transporturilor/ Tanczos Barna a fost audiat la Parlament şi a fost avizat favorabil pentru Ministerul Finaţelor