- Home
- Social
- (27.08.2020, 07:00)
- Ilinca Nazarie
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Ce am învăţat după şase luni de COVID în România
- Pe 26 februarie, în România era confirmat primul caz de infecţie cu SARSCOV2. Azi sunt 81.646
- Carmen Dorobăţ spune că, dacă la început trata pacienţi asimptomatici, acum cei mai mulţi sunt cu forme medii
- Iar Doina Azoicăi spune că nu putem trage nicio concluzie deocamdată, pentru că "fenomenele nu sunt spre încheiere"
Urmărește
4995 afișări
Ce am învăţat după şase luni de COVID în România
Pe 26 februarie auzeai că în România s-a confirmat primul caz de infecţie cu noul coronavirus. De atunci şi până astăzi sunt peste 81.500 de cazuri.
Carmen Dorobăţ este medic infecţionist şi managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, iar despre începutul acestei epidemii îţi spune că a fost fost un iureş şi că medicii au învăţat din mers despre un virus înşelător.
Tot ea îţi spune cum s-a schimbat profilul pacienţilor.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Președinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot și pune ștampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăți că exiști
-
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Preşedinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot şi pune ştampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăţi că exişti
-
Istoria alegerilor prezidenţiale din România: de la căderea comunismului la democraţia europeană
-
Alegeri prezidenţiale 2024, primul tur. Unde se pune ştampila şi cum arată buletinul de vot
„La început aveam foarte mulţi pacienţi asimptomatici, mai mult de jumătate erau asimptomatici şi cu forme extrem de uşoare de boală. Şi îmi amintesc că foarte greu îi convingeam să rămână în spital. Lucrurile s-au schimbat şi în momentul de faţă avem foarte mulţi pacienţi cu forme medii de boală şi cu forme medii şi cu factori de risc, unde ne putem aştepta la o agravare”, explică medicul infecţionist.
Doina Azoicăi, preşedintele Societăţii Române de Epidemiologie, spune că nu am avut, aşa cum se preconiza un al doilea val, ci doar o acalmie, iar în mijlocul verii, când ne aşteptam să scadă numărul de cazuri, acesta a crescut.
„Încercăm să nu ne uităm în urmă, avem tot interesul să ne uităm înainte, dar la acest moment, când au trecut şase luni, nu putem spune că e un moment de bilanţ, pentru că se pare că fenomenele nu sunt spre încheiere”, a explicat Azoicăi.
„Ne aşteptam la o perioadă de acalmie în perioada caldă a anului, respectiv vara, cu temperaturi până şi la 40 de grade şi iată că experienţa pe care am probat-o cu evoluţia acestui nou coronavirus a schimbat un pic conceptul. Sezonul acesta cald, în lunile calde ale anului ne-am confruntat cu valuri destul de crescute de infecţie cu virusul nou, iar transmiterea respiratorie s-a dovedit a nu fi ţinută foarte bine sub control”, concluzionează preşedintele Societăţii Române de Epidemiologie.
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Motivul real pentru care Silviu Prigoană și-a botezat primii copii Honorius, Silvius și Maximus
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe