- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (26.06.2014, 12:21)
- Liviu Dadacus , Roxana Alexe
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Ce avere are primarul Bacăului: DECLARAŢIA lui Romeo Stavarache
Primarul Bacăului, Romeo Stavarache (PNL), reţinut joi de procurorii DNA, are, potrivit declaraţiei de avere completate în 14 martie 2014, o casă, patru terenuri intravilane şi este acţionar la o firmă.
Urmărește
3368 afișări
Ce avere are primarul Bacăului: DECLARAŢIA lui Romeo Stavarache (Imagine: Marius Dumbraveanu/Mediafax Foto)
Astfel, Stavarache deţine patru terenuri intravilane, dobândite în 1999, 2000, 2005 şi 2008, pe care le-a cumpărat împreună cu soţia sa, Ana-Maria Stavarache.
Trei dintre terenuri sunt în Bacău şi au suprafeţele de 108, 318 şi 518,8 metri pătraţi, iar cel de-al patrulea, aflat în satul Şulţa, comuna Agăş, are 4.087 metri pătraţi.
De asemenea, Stavarache deţine şi o casă de locuit de 252 metri pătraţi, tot în Bacău, cumpărată în 1999.
Stavarache nu are maşină, nu are active financiare, nu are plasamente şi nici bunuri mobile a căror valoare să depăşească 3.000 de euro fiecare.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
-
Valdimir Putin se confruntă cu o revoltă a armatei, deoarece „comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
De asemenea, edilul a menţionat că nu are datorii.
Citeşte şi:
Primarul Bacăului, Romeo Stavarache, reţinut de DNA. El ar fi primit mită prin intermediul unor asociaţii sportive
El a mai scris în declaraţia de avere că a obţinut venituri din salariu, de la Primăria Bacău, de 48.000 lei anual.
Pe lângă aceste venituri, Stavarache este acţionar al firmei SC Prod Cresus SA, având un venit anul din dividente de 2.785 lei.
Primarul încasează, totodată, o indemnizaţie de 35.941 de euro ca membru în Comitetul Regiunilor al Consiliului Uniunii Europene.
Soţia sa, Ana-Maria Stavarache, a obţinut, în calitate de adminstrator la SC Prod Cresus SA Bacău, suma de 17.000 lei anual.
În declaraţia de interese din 14 martie 2014, Stavarache a menţionat calitatea de acţionar la firma SC Prod Cresus SA, unde deţine 5.500 de acţiuni cu o valoare de 55.000 de lei.
Presa centrală şi locală a relatat, în decursul timpului, despre o serie de scandaluri de corupţie legate direct sau indirect de numele lui Stavarache, considerat un "baron local" care i-a succedat celebrului Dumitru Sechelariu (PSD) la Primăria municipiului Bacău.
Presa a vorbit chiar de "clanul Stavarache", în condiţiile în care apropiaţi ai edilului au intrat, rând pe rând, în atenţia procurorilor DNA.
Astfel, cumnatul şi cumătrul lui Stavarache, consideraţi "pioni" ai edilului, au făcut şi ei obiectul acuzaţiilor DNA, pentru fapte ce ţin de corupţie, fals, abuz în serviciu, şantaj şi fraude.
Presa a relatat şi faptul că Marius Stănilă, cumnatul lui Stavarache, a fost închis pentru un an şi patru luni, pentru şantaj şi abuz în funcţie, în timp ce cumătrul său, Constantin Apostol, director al Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord-Est, a primit o condamnare de doi ani cu suspendare, pentru fals şi uz de fals.
Unul dintre scandalurile de corupţie care a ţinut titulurile presei locale şi în care este vizat numele Stavarache este cel legat de CET Bacău, pentru modernizarea căreia au fost cheltuiţi bani din fonduri europene, societatea fiind, potrivit presei, "căpuşată". În acest caz, procurorii DNA au deschis un dosar în care acuză faptul că societatea a achiziţionat bunuri şi servicii fără respectarea prevederilor legale, acuzaţiile privindu-l şi pe Stavarache, potrivit relatărilor presei.
Un alt scandal local ce a ţinut prima pagină a presei din Bacău şi în care a fost implicat şi numele lui Stavarache priveşte un teren de circa două hectare şi jumătate care a trecut din proprietatea MAI în cea a Primăriei Bacău, acesta ajungând ulterior, prin interpuşi, în proprietatea unor persoane cu conexiuni la vârful administraţiei locale.
Primarul Bacăului, Romeo Stavarache, reţinut joi, este suspectat de procurorii DNA că a primit mită peste 2,3 milioane lei de la patru oameni de afaceri, în acest dosar fiind reţinuţi şi vărul acestuia, Liviu Cenuşă, şi fostul fotbalist Liviu Goian, patron al unui post local de televiziune.
Într-un alt dosar, Stavarache a fost trimis în judecată, în aprilie, tot de procurorii anticorupţie, pentru tentativă la abuz în serviciu, într-un dosar legat de repartizarea unei locuinţe către un subaltern. Alături de el au fost deferiţi justiţiei Gheorghe Muntianu, la data faptelor şef al Serviciului administrare fond locativ şi îndrumare asociaţii de proprietari din cadrul Primăriei Municipiului Bacău, şi Gavril Pircu, la data faptelor director executiv al Direcţiei patrimoniu din cadrul Primăriei Bacău, în prezent şef serviciu la Serviciul Patrimoniu.
Procurorii susţin că primarul Bacăului a aprobat încheierea contractului de vânzare-cumpărare pentru o locuinţă, ca urmare a solicitării formulate de Muntianu în cadrul audienţelor, deşi cererea acestuia nu fusese verificată de compartimentele de specialitate din cadrul Primăriei Bacău, iar la cerere nu au fost anexate înscrisurile care dovedeau calitatea de chiriaş şi îndeplinirea obligaţiilor rezultate din această calitate.
Edilul a respins acuzaţiile, susţinând că fapta de care este acuzat "nu a existat niciodată" şi că "este o eroare a procurorilor".
Romeo Stavarache este edil al municipiului Bacău din 2004.
El conduce şi organizaţia judeţeană a PNL, înainte de intrarea în acest partid fiind membru PUR (actualul PC).
Citește pe alephnews.ro: Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Jennifer Lopez dezvăluie „dificultățile” pe care le întâmpină ca părinte care are gemeni: „Vrei să dai tot ce ai mai bun pentru ei. Vrei să îi ridici”
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe