Ce conţine Aldezin, soluţia din cauza căreia a fost sistată dezinfectarea blocurilor din Craiova

  • Aldezin este un dezinfectant profesional concentrat pe baza de glutaraldehida cu acţiune bactericidă, virulicidă şi fungicidă, a comunicat producătorul
  • Acesta este avizat pentru utilizare în domeniul veterinar (categoria TP3) şi în industria alimentară şi de preparare a furajelor (categoria TP4).
Urmărește
5561 afișări
Imaginea articolului Ce conţine Aldezin, soluţia din cauza căreia a fost sistată dezinfectarea blocurilor din Craiova

Ce conţine Aldezin, soluţia din cauza căreia a fost sistată dezinfectarea blocurilor din Craiova

Compania care produce Aldezin, produs folosit la dezinfectarea scărilor de bloc din Craiova după ce DSP l-a autorizat, apoi l-a oprit, susţine că a cerut reavizarea biocidului în contextul epidemiei de coronavirus. 
 
Produsul a fost confirmat ca fiind eficient împotriva „coronavirusurilor umane”.
 
Compania Pasteur, filiala Filipeşti, precizează, într-un comunicat transmis MEDIAFAX, că Aldezin este un dezinfectant profesional concentrat pe baza de glutaraldehida cu acţiune bactericidă, virulicidă şi fungicidă avizat pentru utilizare în domeniul veterinar (categoria TP3) şi în industria alimentară şi de preparare a furajelor (categoria TP4).
 
Este recomandat pentru dezinfectarea suprafeţelor, utilajelor, adăposturilor, abatoarelor, pieţelor agroalimentare şi a recipientelor destinate transportului şi depozitării produselor alimentare.
 
„Până în 2016, Aldezin a fost avizat pentru utilizare în categoria TP2 - spaţii publice, unităţi sanitare, laboratoare şi mijloace de transport. Certificarea nu a fost reînnoită pentru această categorie, compania alegând să se concentreze exclusiv pe domeniul veterinar. Pe fondul deficitului de dezinfectanţi din România în această perioadă, compania a decis solicitarea reavizării Aldezin pentru utilizare TP2 (dezinfectarea suprafeţelor, materialelor, echipamentelor şi mobilierului, în afara domeniului medical). Produsul a fost testat şi confirmat de un laborator internaţional independent, acreditat de către autorităţile competente, ca fiind eficient, în formularea adecvată, împotriva coronavirusurilor umane cunoscute. Majoritatea coronavirusurilor se regăsesc abundent şi în lumea animală”, arată compania.
 
Acum, Aldezin este comercializat pentru categoriile de utilizare TP3 şi TP4 descrise mai sus, cu respectarea tuturor normativelor în vigoare şi însoţit de toate specificaţiile şi documentaţiile tehnice prevăzute de lege. Aldezin trebuie să fie folosit în conformitate cu indicaţiile de utilizare, concentraţiile şi măsurile de protecţie solicitate.
 
Majoritatea produselor dezinfectante, atât casnice, cât şi profesionale, inclusiv Aldezin si hipocloritul de sodiu, sunt produse chimice cu potenţial toxic şi iritativ, dacă nu sunt utilizate respectând măsurile de siguranţă şi protecţie adecvate.
 
În plină epidemie coronavirus, dezinfectarea scărilor de bloc din Craiova a fost oprită vineri, după ce au fost deja dezinfectate 500 de scări. DSP a autorizat iniţial produsul folosit, după care l-a interzis şi a amendat firma care făcea dezinfecţia.
 
Apoi, o anchetă internă a început la Direcţia de Sănătate Publică Dolj, după ce angajaţii au aprobat folosirea biocidului pentru dezinfecţia scărilor de bloc din Craiova.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici