Ce diferenţă face booster-ul anti-COVID în privinţa imunităţii? Ce arată cel mai recent studiu

  • Protecţia oferită de boosterul anti-COVID este mai mare decât „imunitatea naturală”, spun oamenii de ştiinţă.
  • O nouă cercetare realizată de specialiştii în Sănăte din Statele Unite arată că doza booster este vitală în lupta cu epidemia.
  • Doza booster ar oferi o protecţie mai mare, chiar şi celor care se refac după boala COVID.
Urmărește
4584 afișări
Imaginea articolului Ce diferenţă face booster-ul anti-COVID în privinţa imunităţii? Ce arată cel mai recent studiu
Concret, studiul arată că persoanele vaccinate cu două doze şi care au primit booster-ul opt luni mai târziu au o imunitate mult mai mare, conform latimes.com.
 
Nivelul de anticorpi în cazul acestora este de 23 de ori mai mare la o săptămână după efectuarea booster-ului, decât în cazul celor care au doar două doze administrate şi, de 53 de ori mai mare decât în cazul celor nevaccinaţi dar care au trecut prin boală recent.
 
Alexis Demonbreun, specialist în Biologia celulară şi autorul studiului, spune că rezultatele studiului arată că indiferent de cât de bine ar crede o persoană vaccinată că este protejată de infectare cu SARS-CoV-2, doza booster este recomandată pentru creşterea imunităţii.
 
Această protecţie, se crede, ar dura şi mai mult decât cele două doze de vaccin iniţiale. 
 
Circa 1.000 de oameni au participat la studiu (vaccinaţi cu două doze, vaccinaţi şi cu booster şi nevaccinaţi).
 
 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici