Până când vom avea vaccinul anti-COVID-19, experţii medicali încearcă din răsputeri să găsească tratamente noi pentru noul coronavirus.
Experţii de la Universitatea din Pittsburg au descoperit un anticorp de 10 ori mai mic decât unul de dimensiuni normale. Anticorpul este folosit pentru a crea un medicament numit AB8. Acesta ar putea preveni şi trata boala Covid. Testele pe şoreci şi hamster au arătat o eficacitate crescută a acestui remediu. Practic, în timpul testelor iniţiale, chiar şi în doze mici, AB8 a redus de 10 ori cantitatea de virus infecţios la şoareci, faţă de cei care nu au primit tratamentul.
Experţii care lucrează la acest medicament spun că el ar putea fi administrat prin inhalare sau printr-un plasture adeziv. Va mai dura însă ceva timp până la punerea lui pe piaţă, pentru că testele trebuie să primească undă verde pe oameni.
Şi compania Astra Zeneca în colaborare cu Universitatea Oxford a intrat recent în fază 1 de teste clinice pentru doi anticorpi monoclonali care ar putea fi folosiţi atât pentru prevenţie, cât şi pentru terapie.
Iată ce îspune medicul infecţionist Valeriu Gheorghiţă despre noul tratament.
Molecula va fi folosită pentru a crea un medicament numit AB8 despre care experţii spun că ar putea preveni şi chiar trata virusul