- Home
- Social
- (12.03.2022, 20:43)
- Daniel Contescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Ce este şi conţine K-Ration, pachetul trimis de occidentali soldaţilor din Ucraina
Inventată în timpul celui de-al Doilea Război Mondial de un american, este masa zilnică pentru militari. Există mai multe versiuni: cea italiană conţine lichiorul Cordiale şi ciocolată neagră.
Urmărește
58444 afișări
Ce este şi conţine K-Ration, pachetul trimis de occidentali soldaţilor din Ucraina
Numele (K-Ration în engleză) aminteşte de un experiment nespecificat creat pentru întreţinerea soldaţilor în timpul celui de-al Doilea Război Mondial de către americanul Ancel Keys.
La acea vreme se asigurau şi alte tipuri de raţii alimentare care luau drept nume literele alfabetului. Potrivit unora, litera „K” ar fi prima literă a numelui de familie aparţinând americanului, dar nu există dovezi care să susţină această teză. Studiul cercetătorului pleacă de la necesitatea de a oferi o alimentaţie bună, care să fie, de asemenea, uşoară şi convenabilă de transportat.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Oradea este noul oraș-vedetă al României. Ce a contribuit la dezvoltarea sa și cum a ajuns în „Cities of Tomorrow”
-
Rusia atacă masiv reţeaua electrică a Ucrainei. 120 de rachete şi 90 de drone, lansate
-
Presa germană: FDP voia să iasă din coaliţie cu două luni înainte de căderea Guvernului
-
Papa Francisc cere deschiderea unei anchete privind un posibil act de genocid comis de Israel în Gaza
Aşadar, în 1941, Keys a fost pus de Departamentul de Război al Statelor Unite să creeze o raţie neperisabilă, întotdeauna gata de mâncare, care ar putea fi folosită de armată.
La început, s-a apelat la conserve, adică alimente ieftine care, în acelaşi timp, erau capabile să ofere energia necesară pentru întreţinerea fizică a unui soldat. Au fost selectaţi biscuiţi, cârnaţi de porc, bomboane, batoane de ciocolată şi alte alimente, reuşind să compună o raţie de aproximativ 870 de grame, capabilă să furnizeze 3.200 de calorii soldatului. Militarii au definit acest experiment suficient de satisfăcător pentru aportul nutriţional, mai degrabă decât pentru cel calitativ.
Raţia ajunge pentru 15 zile la rând
După câteva cercetări, s-a decis o soluţie bazată pe trei module: micul dejun, prânzul şi cina. Această subdiviziune a rămas şi în anii următori. Primii care au testat această nouă metodă au fost paraşutiştii, în 1942, şi încă din anul următor, raţia K a început să fie folosită pentru medii extreme de junglă sau munţi înalţi.
K-Ration a fost conceput pentru a fi utilizat timp de până la 15 zile consecutive şi în caz de urgenţă. Kitul a fost folosit mai târziu pe tot parcursul celui de-al Doilea Război Mondial.
În perioada postbelică, raţia K a fost mult îmbunătăţită şi este folosită şi astăzi. Cea italiană, de exemplu, este considerată cea mai bună din lume, cu recunoaştere internaţională, rezultând cea mai completă şi mai satisfăcătoare, bătându-le pe cele franceze şi germane. În prezent, raţiile italiene au fost trimise pe frontul de război din Ucraina, pentru a sprijini civilii şi personalul militar.
Raţia italiană se deosebeşte şi de celelalte prin prezenţa Cordiale, lichior de zmeură, şi ciocolata neagră, special produsă pentru militari de La Fonderia del Cacao, o companie toscană licenţiată de Difesa Servizi Spa şi furnizor istoric de ciocolată.
k-raţiile sunt de vânzare pe mai multe site-uri de comerţ electronic, chiar dacă, de fapt, nu este permisă vânzarea produsului.
Citește pe alephnews.ro: Peste 10.000 de absolvenți de Medicină susțin astăzi Examenul de Rezidențiat. Ce specializări au cele mai multe posturi scoase la concurs
Citește pe www.zf.ro: Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Béla Károlyi, legendarul antrenor de gimnastică, a murit la 82 de ani. Nadia Comăneci: „M-a ghidat spre performanța istorică a primului 10 perfect și mi-a schimbat viața pentru totdeauna”
Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Ce afaceri are în România stră-strănepotul marelui poet Mihai Eminescu. El se ocupă de o afacere de familie, cu o tradiţie care datează din anii 1800
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Gabriela Lucuțar a postat un VIDEO cu Silviu Prigoană, după înmormântarea lui. S-a viralizat rapid!
CANCAN.RO
Prognoza Accuweather actualizată iarnă 2024/2025: Când ninge în București – în decembrie, ianuarie și februarie
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 19:31
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 998. Rusia lansează un atac masiv cu rachete şi drone asupra Ucrainei / Coreea de Nord ar putea ajunge să trimită Rusiei 100.000 de soldaţi pentru războiul împotriva Ucrainei / Marş al opoziţiei ruse organizat la Berlin
-
astăzi, 19:19
Presa germană: FDP voia să iasă din coaliţie cu două luni înainte de căderea Guvernului