Studenţii vor să înveţe în străinătate pentru beneficiile posibile precum emigrarea şi dreptul de muncă în ţara respectivă, reiese din rezultatele cercetării, conform
University World News.
La studiu au luat parte circa 3.700 de studenţi din 55 de ţări.
Doar 18% din studenţii intervievaţi vor să rămână în ţara de origine şi să înveţe online, iar abia anii următori să aplice pentru un program universitar în afară. Alţi studenţi (10%) ar prefera să studieze online în cadrul unei instituţii internaţionale, pe când ceilalţi (10%) ar opta pentru o universitate din ţara lor, care sî aibă însă un parteneriat cu o alta din afară.
„Rezultatele studiului arată că studenţii vor să obţină o calificare internaţională, precum şi beneficiile culturale şi educaţionale aferente”, spune Simon Emmett, CEO IDP.
Migraţia şi munca post-studiu, importante pentru studenţi
63% din studenţi spun că vor să obţină un loc într-un campus din străinătate pentru a putea studia acolo cât mai mult şi pentru a a putea emigra mai uşor. Totodată, 65% spun că au în plan ca după absolvirea cursurilor să acceseze dreptul de muncă în ţara aleasă.
Cea mai vânată ţară de către studenţii din întreaga lume
Campusuri cu facilităţi, programe de studiu bune şi posibilitatea de învăţa online, sunt factori care plasează Canada pe primul loc în lista ţărilor căutate de către tineri. Ţara are o politică bună pentru imigranţi şi oferă vize de studiu pentru studenţii străini.
Cei mai mulţi studenţi care caută să ajungă la studiu în Canada provin din Asia. Cei mai mulţi sunt indieni (1,133 tineri ), dar şi din: Filipine (583), Sri Lanka, Bangladesh, Nepal, Kenya, Indonesia, Malaysia, Pakistan, Vietnam, Canada (58), Tailanda (51), China (39), Turcia (22).
Apoi, cea mai mare parte dintre respondeţi (63%) au între 18 şi 25 de ani, iar 52% dintre studenţi caută programe de studiu postuniversitare în Canada.
Alte ţări alese de către studenţi pentru facilităţile oferite sunt SUA, Marea Britanie, Australia şi Noua Zeelandă.
Aşadar, se preconizează o schimbare la nivelul universităţilor din întreaga lume în ceea ce priveşte stabilirea unor noi priorităţi în atragerea studenţilor, întrucât aceştia îşi doresc hub-uri de studiu colectiv, precum şi sprijin în învăţare şi carieră gratuit.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.