- Home
- Social
- BRUXELLES, (30.09.2010, 15:38)
- Lucia Efrim , Lucia Efrim ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
CE încheie procedura de infringement împotriva României privind radiaţiile optice
Comisia Europeană a încheiat procedurile juridice deschise împotriva a zece state, printre care şi România, cu privire la transpunerea în legislatia naţională a Directivei 2006/25/CE privind standardele minime pentru protecţia lucrătorilor expuşi radiaţiilor optice.
Urmărește
26 afișări
CE încheie procedura de infringement împotriva României privind radiaţiile optice (Imagine: Radu Vioreanu/Mediafax Foto)
Totodată, Comisia Europeană a solicitat Poloniei să se conformeze în totalitate legislaţiei UE care protejează lucrătorii împotriva riscurilor pe care le prezintă pentru sănătate expunerea excesivă la "radiaţii optice artificiale", precum echipamentele laser şi UVA (Directiva 2006/25/CE).
Solicitarea ia forma unui "aviz motivat" în cadrul procedurilor privind încălcarea dreptului UE.Polonia dispune de un termen de două luni pentru a se conforma. Comisia poate hotărî să supună cazul Poloniei atenţiei Curţii în cazul în care nu este adoptată nicio măsură pentru asigurarea conformităţii.În paralel, Comisia a încheiat procedurile juridice lansate împotriva a zece alte state - Bulgaria, Cipru, Germania, Danemarca, Franţa, Ungaria, Luxemburg, Portugalia, România şi Slovenia -, după ce acestea au comunicat măsurile naţionale adoptate în vederea transpunerii normelor UE în legislaţia naţională, precizează Biroul de presă al CE.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Inima frântă doare și fizic, nu doar emoțional: Efectele surprinzătoare ale despărțirilor
-
Rezulatul final ale alegerilor prezidenţiale 2024. Câte voturi au primit candidaţii
-
Acordul de încetare a focului în Liban ar putea fi anunţat marţi seara / Acordul se va implementa în două faze
-
Călin Georgescu a făcut declaraţii, dar a refuzat să răspundă la întrebări şi le-a închis uşa jurnaliştilor. Ce a spus de NATO şi UE
Directiva privind radiaţiile optice (2006/25/CE) stabileşte cerinţele minime pentru protecţia lucrătorilor împotriva riscurilor legate de radiaţiile optice, în special vătămarea ochilor şi a pielii.Radiaţiile optice pot apărea în momentul în care lucrătorii sunt expuşi la lasere, UVA şi alte forme specifice de lumină artificială, atât vizibilă, cât şi invizibilă.Acestea prezintă un risc deosebit pentru sănătate şi siguranţă în sectoare precum prelucrarea metalelor şi sudura, în care laserele şi alte dispozitive sunt utilizate în mod regulat în procesul de lucru.
Directiva prevede limite de expunere bazate pe efectele dovedite asupra sănătăţii şi pe consideraţii biologice.Aceasta solicită, de asemenea, angajatorilor să determine nivelul de iradiere optică de la locul de muncă, să evalueze riscurile, să îndepărteze sau să reducă riscurile pentru lucrători, să ia măsuri de prevenire şi protecţie şi să furnizeze informaţii şi instruire în acest sens.
Polonia nu a transmis deocamdată Comisiei nicio notificare cu privire la măsurile de transpunere adoptate în vederea introducerii acestor cerinţe în legislaţia naţională, motiv pentru care Comisia trimite un aviz motivat autorităţilor poloneze, prin care li se solicită să respecte obligaţiile legale care le revin. Comisia poate hotărî să supună cazul Poloniei atenţiei Curţii în cazul în care nu este adoptată nicio măsură pentru asigurarea conformităţii.
Cu toate acestea, Bulgaria, Cipru, Germania, Danemarca, Franţa, Ungaria, Luxemburg, Portugalia, România şi Slovenia au comunicat măsurile naţionale adoptate în vederea transpunerii directivei UE, iar Comisia a hotărât, prin urmare, să încheie procedurile declanşate împotriva lor.
România a adoptat Hotărâre 510 din 2 iunie 2010 privind cerinţele minime de securitate şi sănătate în muncă referitoare la expunerea lucrătorilor la riscurile generate de radiaţiile optice artificiale.
Citește pe alephnews.ro: Hashtag-ul #womeninmalefields a apărut peste tot pe rețelele sociale. Ce urmărește acest trend
Citește pe www.zf.ro: Ce legătură este între Călin Georgescu, Asociaţia Română a Clubului de la Roma, Mugur Isărescu, BNR
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Pierderi și demisii după primul tur al alegerilor prezidențiale. Ciolacu nu mai candidează pentru funcție la PSD
Cine este tânărul din România care a preluat conducerea imperiului de sute de milioane de euro construit de tatăl său
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Gigi Becali i-a dat ordin lui George Simion, după ce Călin Georgescu a câștigat alegerile! Decizie șoc
PROSPORT.RO
Ce vrea să desființeze Călin Georgescu, dacă ajunge președintele României: „Este umilitor pentru naţiunea română!”
CANCAN.RO
Rețeta de prăjitură cu creme anglaise care Elena Lasconi a câștigat Masterchef de la Pro TV
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe