- Home
- Social
- BRUXELLES, (30.09.2010, 15:38)
- Lucia Efrim , Lucia Efrim ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
CE încheie procedura de infringement împotriva României privind radiaţiile optice
Comisia Europeană a încheiat procedurile juridice deschise împotriva a zece state, printre care şi România, cu privire la transpunerea în legislatia naţională a Directivei 2006/25/CE privind standardele minime pentru protecţia lucrătorilor expuşi radiaţiilor optice.
Urmărește
27 afișări
CE încheie procedura de infringement împotriva României privind radiaţiile optice (Imagine: Radu Vioreanu/Mediafax Foto)
Totodată, Comisia Europeană a solicitat Poloniei să se conformeze în totalitate legislaţiei UE care protejează lucrătorii împotriva riscurilor pe care le prezintă pentru sănătate expunerea excesivă la "radiaţii optice artificiale", precum echipamentele laser şi UVA (Directiva 2006/25/CE).
Solicitarea ia forma unui "aviz motivat" în cadrul procedurilor privind încălcarea dreptului UE.Polonia dispune de un termen de două luni pentru a se conforma. Comisia poate hotărî să supună cazul Poloniei atenţiei Curţii în cazul în care nu este adoptată nicio măsură pentru asigurarea conformităţii.În paralel, Comisia a încheiat procedurile juridice lansate împotriva a zece alte state - Bulgaria, Cipru, Germania, Danemarca, Franţa, Ungaria, Luxemburg, Portugalia, România şi Slovenia -, după ce acestea au comunicat măsurile naţionale adoptate în vederea transpunerii normelor UE în legislaţia naţională, precizează Biroul de presă al CE.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Este în interesul TĂU ca Guvernul României să fie format din manageri independenți de partide, consacrați în companii private și corporații? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Burduja afirmă că preluarea E.ON România de către compania maghiară MVM ar putea fi blocată din motive de securitate: „Nu vom permite gazului rusesc să intre în ţară”
-
Donald Trump afirmă că pregăteşte o întâlnire cu Vladimir Putin pentru a discuta despre războiul din Ucraina
-
Adrian Sârbu: Ordonanţa-trenuleţ nu va rezolva nimic. Bugetul României e o cutie neagră urât mirositoare. Deciziile importante ale României vor fi votate de UDMR
Directiva privind radiaţiile optice (2006/25/CE) stabileşte cerinţele minime pentru protecţia lucrătorilor împotriva riscurilor legate de radiaţiile optice, în special vătămarea ochilor şi a pielii.Radiaţiile optice pot apărea în momentul în care lucrătorii sunt expuşi la lasere, UVA şi alte forme specifice de lumină artificială, atât vizibilă, cât şi invizibilă.Acestea prezintă un risc deosebit pentru sănătate şi siguranţă în sectoare precum prelucrarea metalelor şi sudura, în care laserele şi alte dispozitive sunt utilizate în mod regulat în procesul de lucru.
Directiva prevede limite de expunere bazate pe efectele dovedite asupra sănătăţii şi pe consideraţii biologice.Aceasta solicită, de asemenea, angajatorilor să determine nivelul de iradiere optică de la locul de muncă, să evalueze riscurile, să îndepărteze sau să reducă riscurile pentru lucrători, să ia măsuri de prevenire şi protecţie şi să furnizeze informaţii şi instruire în acest sens.
Polonia nu a transmis deocamdată Comisiei nicio notificare cu privire la măsurile de transpunere adoptate în vederea introducerii acestor cerinţe în legislaţia naţională, motiv pentru care Comisia trimite un aviz motivat autorităţilor poloneze, prin care li se solicită să respecte obligaţiile legale care le revin. Comisia poate hotărî să supună cazul Poloniei atenţiei Curţii în cazul în care nu este adoptată nicio măsură pentru asigurarea conformităţii.
Cu toate acestea, Bulgaria, Cipru, Germania, Danemarca, Franţa, Ungaria, Luxemburg, Portugalia, România şi Slovenia au comunicat măsurile naţionale adoptate în vederea transpunerii directivei UE, iar Comisia a hotărât, prin urmare, să încheie procedurile declanşate împotriva lor.
România a adoptat Hotărâre 510 din 2 iunie 2010 privind cerinţele minime de securitate şi sănătate în muncă referitoare la expunerea lucrătorilor la riscurile generate de radiaţiile optice artificiale.
Citește pe alephnews.ro: Elon Musk: Am epuizat suma cumulativă a cunoștințelor umane
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Ce faci atunci când nu te vede nimeni? Locuitorii din Utah au cele mai multe curiozități și se informează despre sex
Oraşul din România care lasă în urmă marile Capitale europene: după investiţii de 2,5 mld. de euro, a devenit oraşul unde toţi vor să trăiască
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Imagini incendiare cu prezentatoarea TV care face o avere pe site-urile destinate adulților. S-a cuplat cu prietenul fostului iubit
PROSPORT.RO
Corina Ungureanu a ajuns de nerecunoscut. Cum s-a transformat trupul ei, la 15 ani de când s-a retras din gimnastică
CANCAN.RO
Dr. Vlad Ciurea avertizează: Care este ELECTROCASNICUL care ne distruge creierul, fără să ne dăm seama
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe