- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
CE pregăteşte un document despre problemele romilor din Europa
Comisia Europeană va prezenta, la 25 iunie, un document despre situaţia etnicilor romi din Europa şi mai ales despre problemele de integrare ale acestei comunităţi, a anunţat, miercuri, comisarul UE pentru Afaceri Sociale, Vladimir Spidla, citat de Il Messaggero.
CE pregăteşte un document despre problemele romilor din Europa
"Documentul Comisiei Europene va enumera toate politicile europene care pot veni în ajutorul etnicilor romi. Cei mai mulţi dintre ei trăiesc într-o sărăcie extremă şi acest lucru este inacceptabil", precizează comisarul ceh.
"Documentul va pune în legătură toate politicile europene care privesc direct sau indirect problemele cu care se confruntă romii - de la politica pentru accesul la locuri de muncă la cea pentru incluziunea socială, de la învăţământ la formarea profesională, de la îmbunătăţirea condiţiilor de igienă la locuinţe", explică Spidla.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Tu sau eu n-am vrut să fim Președinți. Descoperim că a fost cu ghinion
-
Adrian Sârbu: Tu sau eu n-am vrut să fim Preşedinţi. Descoperim că a fost cu ghinion
-
PNL o susţine pe Elena Lasconi în turul doi al alegerilor prezidenţiale
-
Alegeri prezidenţiale 2024, turul I. Numărătoarea voturilor s-a încheiat. Diferenţă de 2.742 de voturi între Elena Lasconi şi Marcel Ciolacu / Călin Georgescu pe primul loc cu 22,94%
"Romii sunt prezenţi în multe ţări europene, iar cei mai mulţi nu sunt în Italia. Grupuri importante se află, în afară de Europa Centrală, unde sunt prezenţi din secolul XV, şi în Cehia, Slovacia, Ungaria, Bulgaria, România, în Spania şi în alte ţări", continuă comisarul pentru Afaceri Sociale, dând ca exemplu Spania pentru eficienţa programului de integrare a romilor.
Obiectivul documentului Comisiei Europene, care va fi dezbătut ulterior şi în Consiliul Uniunii, constă în clarificarea situaţiei unui grup etnic puţin cunoscut. Unele statistici estimează că numărul total al romilor ar fi de opt milioane, altele vorbesc de patru milioane.
"Dacă statele membre vor folosi în mod echilibrat toate instrumentele de incluziune socială, este posibil să se ajungă la rezultate bune", apreciază Spidla.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO