- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (02.03.2022, 17:42)
- Cosmin Pirv
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
CE: Protecţie temporară pentru refugiaţii din Ucraina şi orientări pentru verificările la frontieră
Comisia Europeană a propus activarea Directivei privind protecţia temporară pentru a le oferi asistenţă rapidă şi eficace persoanelor care fug din calea războiului din Ucraina.
Urmărește
408 afișări
CE: Protecţie temporară pentru refugiaţii din Ucraina şi orientări pentru verificările la frontieră
În baza acestei propuneri, persoanelor care fug din calea războiului li se va acorda protecţie temporară în UE, adică li se vor elibera permise de şedere şi vor primi acces la educaţie şi la piaţa forţei de muncă.
Potrivit CE, de la invazia militară a Ucrainei de către Rusia, peste 650 000 de persoane au fugit în statele membre ale UE învecinate.
În temeiul acestei propuneri, cetăţenii ucraineni şi persoanele pentru care Ucraina reprezintă „acasă”, precum şi membrii familiilor lor strămutaţi în urma conflictului vor avea dreptul la protecţie în întreaga Uniune Europeană.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Cetăţenii din alte state care au dreptul de şedere legală în Ucraina, precum şi apatrizii cu drept de şedere legală în Ucraina care nu se pot întoarce în ţara sau regiunea lor de origine, cum ar fi solicitanţii de azil sau beneficiarii de protecţie internaţională, vor primi, de asemenea, protecţie în UE. Alte persoane care sunt prezente în mod legal în Ucraina pe termen scurt şi care se pot întoarce în siguranţă în ţara lor de origine nu vor intra sub incidenţa acestei protecţii. Acestora ar trebui să li se permită însă accesul în UE pentru tranzit către ţările lor de origine.
Controale simplificate la frontiere
Directiva prevede conferirea unor drepturi cu efect imediat, cum ar fi dreptul de şedere, accesul la piaţa forţei de muncă, accesul la locuinţe, asistenţă socială, asistenţă medicală sau de altă natură şi la mijloace de subzistenţă. Pentru copiii şi adolescenţii neînsoţiţi, protecţia temporară conferă dreptul la tutelă legală şi accesul la educaţie.
Acesta va ajuta la reducerea presiunii asupra sistemelor naţionale de azil prin crearea unui statut de protecţie cu formalităţi reduse, va ajuta la asigurarea unei solidarităţi sporite şi la partajarea responsabilităţii şi va asigura un sprijin suplimentar din partea agenţiilor UE: Frontex, Agenţia pentru Azil a Uniunii Europene şi Europol pentru a asigura punerea în aplicare fără probleme a deciziei.
De asemenea, orientările CE privind gestionarea frontierelor externe prevăd simplificarea controalelor la frontierele UE cu Ucraina, o flexibilitate în ceea ce priveşte condiţiile de intrare şi permiterea trecerilor prin punctele temporare de trecere a frontierei.
Consiliul European trebuie să adopte propunerea privind protecţia temporară. Consiliul şi-a exprimat deja sprijinul larg pentru ambele măsuri şi s-a angajat să discute cele două documente în cadrul Consiliului Justiţie şi Afaceri Interne de joi, 3 martie. Odată adoptată, protecţia temporară ar urma să înceapă să se aplice imediat şi ar dura un an. Această perioadă se prelungeşte automat cu două perioade de şase luni, totalizând încă un an.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 07:03
-
ieri, 23:10