- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (06.12.2012, 19:03)
- Departamentul Social - Mediafax
CE recomandă introducerea garanţiei că tinerii beneficiază de o ofertă de muncă de calitate
Comisia Europeană (CE) recomandă statelor membre, printr-un pachet de măsuri contra şomajului şi a excluziunii sociale în rândul tinerilor, introducerea unei "garanţii" că toate persoanele până în 25 de ani beneficiază de o ofertă de muncă de calitate şi de un program de formare continuă.
Urmărește
193 afișări
CE recomandă introducerea "garanţiei" că tinerii beneficiază de o ofertă de muncă de calitate (Imagine: Laszlo Raduly/Mediafax Foto)
Prin aceeaşi iniţiativă, CE recomandă ca tinerii până în 25 de ani să beneficieze de o ofertă de ucenicie sau de un stagiu în termen de patru luni de la ieşirea din sistemul de educaţie formală sau de la momentul pierderii locului de muncă, se arată într-un comunicat remis MEDIAFAX, joi, de Reprezentanţa Comisiei Europene.
De asemenea, propunerea de recomandare îndeamnă statele membre să stabilească parteneriate solide cu părţile interesate, să se asigure că serviciile de ocupare a forţei de muncă şi alţi parteneri care oferă sprijin tinerilor intervin într-un stadiu timpuriu, să ia măsuri de susţinere pentru a permite integrarea forţei de muncă, să utilizeze pe deplin Fondul social european şi alte fonduri structurale în acest scop, să evalueze şi să îmbunătăţească permanent programele de garantare pentru tineri şi să le implementeze rapid.
Potrivit sursei citate, Comisia va sprijini statele membre prin finanţare din partea UE, prin promovarea schimburilor de bune practici între statele membre, prin monitorizarea implementării garanţiilor pentru tineri în cadrul semestrului european şi prin campanii de sensibilizare.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Novak Djokovic susține că a fost „otrăvit” înainte de expulzarea sa din Australia în 2022. Djokovic: „Analizele au indicat un nivel foarte ridicat de plumb și mercur”
-
Burduja afirmă că preluarea E.ON România de către compania maghiară MVM ar putea fi blocată din motive de securitate: „Nu vom permite gazului rusesc să intre în ţară”
-
Curtea Supremă a SUA semnalează că va menţine interdicţia asupra TikTok din motive de securitate naţională
-
INSP, despre Metapneumovirusul uman: Două cazuri confirmate şi unul în curs de validare
Măsurile ar urma să ajute statele membre să lupte contra nivelurilor inacceptabile ale şomajului şi ale excluziunii sociale în rândul tinerilor, permiţându-le acestora accesul la oferte de locuri de muncă, la educaţie şi la formare.
Pentru a facilita trecerea de la şcoală la muncă, pachetul de măsuri prevede totodată lansarea unei consultări a partenerilor sociali europeni privind un cadru de calitate pentru stagii, astfel încât să li se ofere tinerilor posibilitatea de a dobândi o experienţă profesională de calitate în condiţii de siguranţă. În plus, este anunţată o Alianţă europeană pentru ucenicii, vizând îmbunătăţirea calităţii şi a ofertei de locuri de ucenicie prin multiplicarea programelor de ucenicie de succes în toate statele membre; totodată, sunt prezentate modalităţi de reducere a obstacolelor în calea mobilităţii tinerilor, se mai arată într-un comunicat remis MEDIAFAX.
"Nivelul ridicat al şomajului în rândul tinerilor are consecinţe dramatice pentru economiile noastre, pentru societăţile noastre şi, mai ales, pentru tineri. De aceea, trebuie să investim în tinerii europeni acum. Acest pachet de măsuri ar ajuta statele membre să se asigure că tinerii reuşesc să intre pe piaţa forţei de muncă. Dacă nu s-ar realiza acest lucru, costurile ar fi imense", a declarat comisarul UE pentru ocuparea forţei de muncă, afaceri sociale şi incluziune, László Andor.
Potrivit sursei citate, la nivelul UE, aproximativ 5,5 milioane de tineri de pe piaţa muncii, respectiv mai mult de unul din cinci, nu reuşesc să îşi găsească un loc de muncă, iar 7,5 milioane de tineri cu vârste între 15 şi 24 de ani fac parte din categoria NEET, adică nu lucrează şi nici nu urmează o formă de educaţie sau formare.
Costul economic al neintegrării tinerilor pe piaţa forţei de muncă a fost estimat de Eurofound la peste 150 de miliarde de euro pe an, adică 1,2% din PIB-ul UE. Pentru ţări precum Bulgaria, Cipru, Grecia, Ungaria, Irlanda, Italia, Letonia şi Polonia, acest cost este de 2% sau mai mult din PIB. Sumele economisite prin evitarea acestor costuri economice în prezent şi în viitor depăşesc cu mult costurile bugetare ale garanţiei pentru tineri propuse, se mai arată în comunicat.
Citește pe alephnews.ro: Cacealmaua prezidențialelor: Ciolacu anunță că săptămâna viitoare „fixează data alegerilor”. PSD va face sondaje pentru Crin Antonescu, Călin Georgescu, Elena Lasconi, Nicuşor Dan și George Simion/ PNL va face sondaje pentru Ilie Bolojan
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Oraşul din România care lasă în urmă marile Capitale europene: după investiţii de 2,5 mld. de euro, a devenit oraşul unde toţi vor să trăiască
Fără precedent: O companie aeriană folosită de milioane de români dă în judecată un pasager. Reprezentanţii companiei spun că ceea ce a făcut acesta este total inacceptabil
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Imagini incendiare cu prezentatoarea TV care face o avere pe site-urile destinate adulților. S-a cuplat cu prietenul fostului iubit
PROSPORT.RO
Patronul FCSB i-a îngrozit pe locuitorii unei celebre stațiuni din România! Și-a făcut stână, dar... Câinii lui Gigi Becali le-au
CANCAN.RO
Dr. Vlad Ciurea avertizează: Care este ELECTROCASNICUL care ne distruge creierul, fără să ne dăm seama
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe