Dintre fructele cu o capacitate astringentă mare, recomandate în caz de diaree, cel mai bine este să te concentrezi pe citrice precum lămâi, portocale, grepfrut şi mandarine şi să eviţi în schimb fructele în sirop, precum prunele şi strugurii. De asemenea, sunt utile merele crude, bogate în pectină, o fibră care ajută la creşterea consistenţei scaunului.
Legumele pot fi de asemenea un ajutor valid în caz de dizenterie, mai ales dacă sunt fierte. Cele mai bune? Morcovi şi cartofi, dar şi spanac.
Bogat în fermenţi lactici, iaurtul reprezintă un ajutor valid pentru restabilirea echilibrului normal al florei intestinale, chiar şi in cazurile de diaree.
Cei care iubesc brânza nu trebuie neapărat să renunţe la ea, în caz de diaree, ci ar trebui să prefere brânzeturile foarte mature şi negrase sau brânzeturile proaspete şi nefermentate.
În prima fază este mai bine sa evitaţi pastele si orezul, dar odată cu primele îmbunătăţiri puteţi începe să reintroduceti aceste alimente, în special pastele făcute din făina albă 00, orez şi griş.
Este de preferat sa consumi alimente care nu conţin fibre. Pe planul cărnii şi a peştelui, aşadar, idealul este să te concentrezi pe carnea albă slabă şi peştele fiert sau la grătar.
Cei care nu pot renunţa la mezeluri în caz de diaree se pot concentra pe şunca gătită şi pe piept de curcan.