Ce se întâmplă cu preţurile apartamentelor din România la o lună şi jumătate de la startul carantinei. Studiu imobiliar

  • Preţurile apartamentelor din România se menţin şi în vreme de pandemie
  • După un avans de 1.8% în martie, acestea au consemnat o scădere de 1.7% în luna aprilie
  • La nivelul capitalei, preţurile au consemnat, însă, o creştere de la o medie de 1.395 euro pe m2 util la 1.423 euro pe m2 util
Urmărește
8734 afișări
Imaginea articolului Ce se întâmplă cu preţurile apartamentelor din România la o lună şi jumătate de la startul carantinei. Studiu imobiliar

Ce se întâmplă cu preţurile apartamentelor din România la o lună şi jumătate de la startul carantinei. Studiu imobiliar

Preţurile locuinţelor din România se menţin şi în vremea carantinei, arată un studiu efectuat de imobiliare.ro, care notează că la nivel naţional media a înregistrat o scădere uşoară de 1.7%, dupa o creştere initială de 1.8% în luna martie a lui 2020. Preţul mediu pe metru pătrat util în România este 1.367 euro.
 
Interesant este că preţurile apartamentelor la nivelul marilor oraşe s-a majorat în luna aprilie. Constanţa este excepţia de la regulă, spune Daniel Crainic, director de marketing al imobiliare.ro
 
"În rândul marilor oraşe, Constanţa reprezintă excepţia de la regulă: aici, preţurile solicitate de către vânzători s-au diminuat pe ambele segmente de piaţă analizate, astfel că şi evoluţia generală la nivel de oraş a fost una descendentă. În celelalte oraşe, se observă un trend de scădere doar pe segmentul vechi, segment unde oferta suferă. În aprilie, au fost scoase la vânzare cu 46% mai puţine apartamente vechi. De remarcat este că pragul de jos al cererii a fost atins în a doua săptămână din aprilie, moment în care numărul cumprătărilor a reînceput să crească. Săptămâna trecută au fost cu 14% mai mulţi cumpărători activi decât în săptămâna anterioară", spune Daniel Crainic, director de marketing Imobiliare.ro.
 
BUCUREŞTI
 
În capitală, apartamentele au înregistrat o creştere a valorii cu 2%, de la o medie de 1.395 euro pe metru pătrat util la 1.423 euro. Această creştere vine după ce în luna martie piaţa înregistrase un minus de 3.4%.
 
Apartamentele din blocurile vechi s-au apreciat cu 0.9%, până la 1.382 euro pe metru pătrat, în timp ce locuinţele din blocurile noi au înregistrat o creştere de 2.5%, până la 1.451 euro pe metru pătrat.
 
CLUJ NAPOCA
 
În Cluj, preţul mediu pe metru pătrat a crescut şi el de la 1.826 euro pe m2 util la 1.854 euro. Creşterea medie este de 1.5%.
 
Spre deosebire de Bucureşti, în Cluj preţurile apartamentelor vechi au scăzut cu 0.9%, iar cele ale apartamentelor noi au crescut cu 2.8%.
 
TIMIŞOARA
 
În Timişoara, al treilea cel mai populat oraş al României, media preţuriloe a scăzut cu 1.1%, de la 1.325 euro pe m2 util la 1.310 euro pe m2 util.
 
Locuinţele din blocurile şi ansamblurile rezidenţiale noi au crescut cu 0.2%.
 
IAŞI
 
Oraşul Iaşi este al patrulea din România când vine vorba despre mărimea populaţiei. Aici, preţurile au crescut cu 2.5%, de la 1.037 euro pe m2 util până la 1.063 euro pe m2 util.
 
Interesant este că în Iaşi preţurile apartamentelor noi au consemnat o creştere foarte mare, de 4.6%.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici