Ce se va întâmpla în continuare în DOSARUL TRANSFERURILOR

Un procuror a declarat luni că în dosarul transferurilor de jucători urmează încă doi ani de procese, la Curtea de Apel Bucureşti şi apoi la instanţa supremă, precizând că în acest interval nu se pot prescrie faptele de care sunt acuzaţi cei opt oameni de fotbal.

Urmărește
1216 afișări
Imaginea articolului Ce se va întâmpla în continuare în DOSARUL TRANSFERURILOR

Ce se va întâmpla în continuare în DOSARUL TRANSFERURILOR (Imagine: Catalina Filip/Mediafax Foto)

Un complet de trei judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis să trimită DOSARUL TRANSFERURILOR de jucători pentru rejudecare la Curtea de Apel Bucureşti, hotărârea fiind luată cu majoritate de voturi. Judecătoarele Corin Jîjîie şi Lucia Rog au dispus trimiterea dosarului pentru rejudecare la Curtea de Apel Bucureşti, în timp ce al treilea magistrat din complet, Lavinia Lefterache, a avut o opinie separată.

Un procuror a explicat pentru ProSport ce se va întâmpla în continuare cu dosarul transferurilor de jucători, în care sunt acuzaţi Gheorghe Popescu, George Copos, Mihai Stoica, Cristian Borcea, Ioan şi Victor Becali, Jean Pădureanu şi Gheorghe Nețoiu.

"Dosarul se întoarce la Curtea de Apel, însă nu poate fi judecat de acelaşi complet care a dat condamnările anterioare. Chiar dacă se ajunge la aceiaşi judecători prin sistemul de repartizare aleatorie, aceştia se vor recuza, pentru că deja s-au pronunţat. Noul complet va judeca numai pe aspectele indicate de Curtea Supremă şi poate da orice decizie, de la achitare, la mărirea pedepselor sau schimbarea modalităţii de execuţie pentru o parte dintre inculpaţi. Se ştie că Gică Popescu, Jean Pădureanu şi Gheorghe Neţoiu au fost condamnaţi cu suspendare", a arătat procurorul.

Acesta a adăugat că dosarul nu se va judeca în regim de urgenţă, ci va urma cursul normal al justiţiei.

"Mă aştept ca abia în 2014, pe vremea aceasta să existe un verdict la Curtea de Apel şi probabil prin 2015 se va termina la Înalta Curte, unde se va finaliza dosarul", a precizat sursa citată.

Potrivit procurorului, în perioada în care dosarul va fi rejudecat, nu poate apărea prescripţia, pentru că aceasta este legată de fapta cea mai gravă care li se impută inculpaţilor, respectiv înşelăciune cu consecinţe grave.

"La înşelăciune cu consecinţe grave, unde pedeapsa maximă este de 20 de ani, prescripţia se face după 15 ani", a declarat procurorul.

Instanţa supremă a decis luni să trimită dosarul transferurilor de jucători pentru rejudecare la Curtea de Apel Bucureşti, instanţă care în noiembrie 2012 a dispus pedepse între trei şi opt ani de închisoare cu executare sau cu suspendare pentru cei opt oameni de fotbal judecaţi pentru înşelăciune.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici