- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
CE şi BM cer înregistrarea contractelor de muncă cu o zi înainte de angajare
Membrii delegaţiei Comisiei Europene şi Băncii Mondiale au cerut Guvernului să modifice legislaţia muncii, pentru combaterea evaziunii, prin reguli care să impună înregistrarea contractelor de muncă mai rapid, cu o zi înainte de începerea activităţii, şi nu în 20 zile de la angajare, ca în prezent.
CE şi BM cer înregistrarea contractelor de muncă cu o zi înainte de angajare (Imagine: Mediafax Foto)
Solicitarea a fost transmisă într-o întâlnire a Comisiei Europene (CE) şi Băncii Mondiale (BM) cu membri ai Guvernului, la care reprezentanţii Fondului Monetar Internaţional nu au participat.
Delegaţia CE şi BM a solicitat modificarea legislaţiei în scopul reducerii muncii la negru, dar şi intensificarea acţiunilor de control efectuate de autorităţi pentru depistarea unor astfel de cazuri, au declarat, agenţiei MEDIAFAX, surse oficiale participante la discuţii.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Știi cum procedezi duminică, pe 24. Te duci la vot și cauți Trump pe buletin. Cu Nicu și Marcel rămâne cum am stabilit
-
„Gladiator II” sub lupa istoricilor: Ficţiune spectaculoasă sau adevăr denaturat?
-
Ion Cristoiu: Stalingrad: Românii dădeau cu ciocanul în tancurile ruseşti ca să le oprească!
-
Istoria alegerilor prezidenţiale din România: de la căderea comunismului la democraţia europeană
"În prezent, angajatorii descoperiţi că au angajaţi fără forme legale dispun, conform legii, de 20 zile pentru a încheia contractul de muncă şi atunci toţi aceşti angajatori spun inspectorilor că au încheiat contracte, dar că actele li se vor elibera ulterior, în aceste 20 zile. Pentru a elimina astfel de cazuri, Comisia Europeană şi Banca Mondială au solicitat ca toate contractele de muncă, fie că este vorba de angajare de probă sau prin convenţie civilă, să fie declarate la Inspecţia Muncii cu o zi înainte ca angajatul să înceapă lucrul", au arătat sursele citate.
Potrivit acestora, modificarea legislaţiei va fi discutată în prealabil cu sindicatele şi patronatele.
O delegaţie a Comisiei Europene, Băncii Mondiale şi Fondului Monetar Internaţional se află România pentru a doua revizuire a acordului, vizita urmând să se încheie la 9 noiembrie.
România are un acord stand-by cu FMI pe doi ani, pentru 12,95 miliarde de euro, pachetul total de finanţare externă, de la Fond, Uniunea Europeană, Banca Mondială şi BERD, urmând să ajungă la 19,95 miliarde euro.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO