- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (10.07.2012, 16:34)
- Elvira Gheorghita , Valentin Anghel ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Ce spun sindicatele despre închiderea şcolilor cu rezultate slabe
Sindicatele din învăţământ spun că, înaintea eventualei închideri a unor şcoli cu rezultate slabe la examene, este nevoie de o analiză a cauzelor ce au dus la această situaţie şi că trebuie "luat taurul de coarne", printr-o reformă care să ofere elevilor variante, în funcţie de aptitudini.
Urmărește
422 afișări
Ce spun sindicatele despre închiderea şcolilor cu rezultate slabe (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)
Preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), Simion Hăncescu, spune că procentul de promovabilitate de 43% la bacalaureat ar putea fi realitatea societăţii.
"Poate acel procent de 43 este realitatea societăţii. Poate nu avem nevoie de atâtea şcoli. De ce toţi să facă liceul teoretic? Învăţământul ar putea fi structurat în funcţie de aptitudinile elevilor", a spus, pentru MEDIAFAX, liderul FSLI.
În opinia lui Hăncescu, în acest moment, se impune o analiză foarte riguroasă a învăţământului, iar dacă se constată probleme majore, acestea trebuie rezolvate urgent, fără compromisuri.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Răspunde Guvernul Ciolacu 2 așteptărilor TALE, ca administrator al României în 2025? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Ministerul Energiei: Liberalizarea preţurilor la energie electrică şi gaze naturale se va face etapizat şi nu se limitează la data de 1 aprilie 2025
-
Mureş: Scurgeri de benzină dintr-un vagon-cisternă / Intervenţia autorităţilor s-a încheiat fără incidente majore
-
Guvernul pregăteşte eliminarea plafonării tarifelor la energie electrică şi gaze
"Toate grupurile şcolare au acum clase de matematică-informatică. Liceele, firesc, au şi ele clasă de matematică-informatică. Nu ştiu dacă toţi copiii îşi doresc acest lucru. Nu mai merge aşa. Aştept să ia cineva taurul de coarne, să pună piciorul în prag. Este nevoie de o reformă reală", a mai spus Hăncescu.
Preşedintele executiv al Federaţiei "Spiru Haret", Marius Nistor, este împotriva ideii de a închide liceele care au avut promovabilitate zero la bacalauareat, înainte de a fi analizate cauzele care au dus la o astfel de situaţie.
"Cred că mai întâi ar trebui identificate cauzele, iar unitatea de învăţământ să fie monitorizată foarte bine cel puţin un an. Apoi, să fie analizată posibilitatea eliminării deficienţelor", este de părere Nistor.
În legătură cu admiterea în liceu a copiilor cu medii mai mici de 5, Nistor spune că şi aici trebuie făcută o selecţie. "Nu cred că toţi copiii trebuie să meargă la facultate. Să redăm Cezarului ce este al Cezarului. Să stabilim valori şi priorităţi, dar mai ales să oferim alternative educaţionale elevilor, în funcţie de aptitudinile lor, şi nu de anumite dorinţe nerealizabile", a mai spus Nistor.
La rândul său, preşedintele Federaţiei Educaţiei Naţionale, Constantin Ciosu, spune că eventuala închidere a unor şcoli trebuie să fie precedată de o analiză, iar decizia să fie luată "în consens", şi nu doar după cum se doreşte într-un birou de ministru.
Potrivit lui Ciosu, închiderea şcolilor profesionale a fost o greşeală, deoarece acestea reprezentau o şansă pentru cei care nu puteau sau nu voiau să intre la liceu.
Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat luni, pentru MEDIAFAX, că va analiza rezultatele la bacalaureat, dar şi admiterea în licee, unde mii de copii intră în clasa a IX-a cu medii cuprinse între 3 şi 4,99, apoi vor fi luate măsurile ce se impun, nefiind exclusă închiderea unor şcoli cu rezultate foarte slabe.
"Nu excludem ideea închiderii unor şcoli care şi anul trecut au avut rezultate slabe la bacalaureat şi care nu au luat nicio măsură pentru ameliorarea situaţiei. Dar nu vom face nimic decât după o ananliză atentă. Stăm blând şi judecăm drept", a spus Andronescu.
Analiza trebuie să fie una realistă, lunând în calcul foarte mulţi factori, a precizat Andronescu.
Citește pe alephnews.ro: China se confruntă cu un nou focar provocat de un virus la cinci ani după ce a început pandemia COVID-19. Ce este HMPV
Citește pe www.zf.ro: Dragoş Damian, Terapia Cluj: No, amu gata! Gata cu văicăreala, cu bocetele şi cu plânsetele! Sunteţi oameni de afaceri puternici, va faceţi de ruşine! Hai, la muncă în 2025, avem multă treabă!
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Care este cel mai nesănătos aliment din lume, pe care foarte mulţi români îl mănâncă în fiecare zi fără să ştie
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Medicul Vlad Ciurea dezvăluie alimentul nelipsit de pe masa românilor, care ne obosește și ne seacă de energie 😲
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe