Ce spune medicul Alexandru Rafila despre mutaţia coronavirusului. „S-a transmis de la lilieci, dar a existat şi o gazdă intermediară”

  • Coronavirusul s-a transmis iniţial de la liliac, însă a ajuns la om printr-o gazdă intermediară, un animal, a spus, joi, într-o conferinţă de presă, Alexandru Rafila, preşedintele Societăţii Române de Microbiologie.
  • Rafila a reacţionat la studiul publicat de cercetătorii chinezi, cu privire la mutaţia suferită de noul tip de coronavirus.
  • „Rămâne să vedem dacă discutăm despre două virusuri cu infectare diferită”, a declarat medicul.
Urmărește
3992 afișări
Imaginea articolului Ce spune medicul Alexandru Rafila despre mutaţia coronavirusului. „S-a transmis de la lilieci, dar a existat şi o gazdă intermediară”

Sursa foto: Captură Facebook

„Cu siguranţă a fost cu transmitere de la animal la om. Studiul arată că a fost de la liliac, dar a mai existat o gazdă intermediară. Hai să vedem care e gazda intermediară şi e foarte important pentru că strategia autorităţilor de sănătate publică se referă la întreruperea lanţului de transmitere”, a declarat Rafila.

Acesta a mai spus că, potrivit unui studiu realizat în China, pe un eşantion de 172 de persoane, ar exista două forme de coronavirus, S şi L, însă rezultatele nu sunt foarte concludente.

„E vorba despre un studiu realizat în China pe 172 de cazuri, e un studiu limitat, şi se pare că au rezultat două forme S şi L de nou coronavirus, dar nu există o certitudine că într-adevăr discutăm de două tipuri de virus, pentru că numărul de cazuri e redus”, a declarat preşedintele Societăţii Române de Microbiologie.

Potrivit acestuia, aceeaşi concluzie se regăseste într-o cercetare mai amplă, realizată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

„Acolo e o concluzie care se regăseşte într-un raport mult mai vast al OMS referitor la modul de transmitere. Unul din Wuhan cu multe cazuri apărute în scurt timp şi care a dus la mortalitate mare. Cel de-al doilea model de transmitere a fost în regiunea Hubei din China, unde cazurile nu au fost atât de răspândite, iar acolo afecţiunea a fost mult mai uşoară, mortalitatea mai mica. Rămâne să vedem dacă discutăm despre două virusuri cu infectare diferită”, a declarat Rafila.

Potrivit unui studiu publicat, marţi, experţii de la Universitatea Peking şi Institutul Pasteur din Shanghai au descoperit că o formă mai agresivă a noului coronavirus ar fi fost întâlnită în cel puţin 70% dintre mostrele analizate, în timp ce 30% au fost generate de un tip de coronavirus mai puţin grav.

Cele două forme ale virusului au primit şi nume, respectiv „S-type” pentru tipul mai puţin agresiv, în timp ce forma mai gravă a fost numită „L-type”. Analizele unui bărbat din SUA, al cărui test pentru coronavirus a ieşit pozitiv pe 21 ianuarie, au mai arătat că este posibilă infectarea cu ambele tipuri de virus.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici