- Home
- Social
- (10.02.2021, 15:32)
- Anamaria Abaluta , Irina Apetrii
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Ce sunt mişcările pe verticală şi cum pot fi evitate? Experţii oferă toate detaliile
- Există mişcări pe verticală în mai multe zone din Capitală
- Cartierele se deplasează şi cu câteva zeci de milimetri anual
- Asta dovedeşte că trebuie făcute toate studiile ca la carte
Urmărește
809 afișări
S-ar putea ca şi cartierul în care stai tu să se deplaseze pe verticală în fiecare an cu câteva zeci de milimetri. Este vorba, în primul rând, despre zonele din apropierea lacurilor sau a Râului Dâmboviţa, precum Splaiul Unirii, Calea Giuleşti, zona Republica, Militari, Berceni sau Pipera. Asta arată un studiu făcut în perioada 2017-2020 de către compania Sixense România.
Alexandru Badea este profesor universitar, dar şi membru al Agenţiei Spaţiale Române şi explică fenomenul.
ULTIMELE ȘTIRI
-
ICC emite mandat de arestare pe numele lui Netanyahu și Gallant
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
„Mişcările crustale sunt o realitate pe toată planeta, deci nu trebuie să ne îngrijorăm, ci trebuie să luăm măsuri astfel încât să nu avem probleme. Aceste mişcări verticale, dacă ne gândim la Bucureşti...În primul rând, să ne gândim la substrat. Suntem într-o câmpie de jos, un material friabil. Albiile râurilor care străbat Bucureştiul sunt pline de nisip şi atunci acestea creează probleme de stabilitate”, explică Alexandru Badea.
Mircea Râmniceanu este inginer constructor. El spune că nu e motiv de îngrijorare, ci trebuie doar să fie luate măsuri până nu e prea târziu.
„Tasările pe verticală pot afecta dacă ele nu sunt tratate corespunzător în faza de proiectare. În mod normal, orice lucrare de construcţii în faza de proiectare are prevăzute anumite lucrări specifice. Pentru orice tip de construcţii, aici putem discuta de poduri, putem discuta de autostrăzi, drumuri, putem discuta de blocuri, clădiri. Dacă sunt prevăzute corespunzător în faza de proiectare, aceste tasări nu pun în pericol construcţiile de nicio culoare. Dacă nu s-au luat în calcul aceste tasări, când apar fisuri pe clădiri, fisuri pe construcţii, aceste lucrări pot fi consolidate fără niciun fel de problemă”, spune Mircea Râmniceanu, inginer constructor.
Mariana Garstea este reprezentant al companiei care afacut aceste studii. Ea spune că studiul dovedeşte din nou că nu trebuie să construim rapid, fără să ne luăm toate măsurile de protecţie.
„Studiul ne confirmă încă odată că trebuie să construim durabil şi cu foarte mare grijă faţă de patrimoniul existent. Toţi cei care demarează orice proiect de construcţie în Bucureşti trebuie să se gândească la patrimoniul existent construit, care este în zona de influenţă”, adaugă Mariana Garstea, reprezentant Sixense România.
Trecătorii spun că au observat efectele acestor mişcări, dar nu îi îngrijorează, s-au obişnuit.
Citește pe alephnews.ro: Unul din trei oameni suferă de „ura față de mișcare”. Fenomenul poartă numele de misokinezie
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Preotul care a lăsat-o pe Sabrina Carpenter să filmeze scene provocatoare în Biserică a fost eliberat
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce imagini! Apariția decoltată şi transparentă a celei mai frumoase jurnaliste sportive din lume
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe