Ce trebuie să facă părinţii pentru a-şi ţine copiii în singuranţă la mare? Educator parental: „Să vorbească realist cu copiii”

  • Părinţii trebuie să acorde o atenţie specială copiilor la mare.
  • Silvia îi acordă libertate copilului său.
  • Silvia Vlad: Le sugerez părinţilor să vorbească realist cu copiii.
Urmărește
459 afișări
Imaginea articolului Ce trebuie să facă părinţii pentru a-şi ţine copiii în singuranţă la mare? Educator parental: „Să vorbească realist cu copiii”

Ce trebuie să facă părinţii pentru a-şi ţine copiii în singuranţă la mare? Educator parental: „Să vorbească realist cu copiii”

Vacanţa la mare este caracterizată de relaxare şi distracţie, însă cei care au şi copii nu trebuie să pună siguranţa acestora în plan secund.

Mulţi părinţi tind să-şi supravegheze copiii şi sunt stresaţi de ce ar putea să se întâmple.

Marian Ursu este tată şi atunci când merge împreună cu copilul său la plajă, acesta stabileşte nişte reguli clare.

„De fiecare dacă când intră în apă să ne anunţe, să nu plece de lângă noi pe plajă. Fiind mici, nu le lăsăm atât de multă libertate. Stăm în permanenţă pe lângă ei şi când vor să plece sau ni se pare nouă că distanţa este prea mare, ne ducem şi intervenim să nu plece”, a spus Marian Ursu, tată.

La polul opus se situează părinţii care nu sunt hiperprotectori şi preferă să le acorde mai multă libertate copiilor atunci când merg cu ei în vacanţe.

Este şi cazul Silviei Roşu, care a venit la mare alături de fetiţa ei în vârstă de 8 ani, Iris. 

„Ţinând cont şi cum îl creşti de mic, ca regulile le faci de mic. Atunci copilul este obişnuit. Nu că sunt neaparat nişte reguli, dar stând de vorbă cu ei sunt obişnuiţi şi când mergi la plajă atunci nu trebuie să mai stai cu foarte multă grijă sau atenţie”, a afirmat Silvia Roşu, mamă.

Livia Vlad este expert parental şi spune că este indicat ca părinţii să nu transmită copilului stări de anxietate sau nelinişte.

„Şi le sugerez părinţilor să vorbească realist cu copiii despre situaţiile de vulnerabilitate care pot să apară pe plajă, de exemplu pericolul de a se pierde, pericolul de înec sau de răpire fără să transmită o emoţie puternică de nelinişte şi agitaţie”, a spus Livia Vlad, educator parental.

Psihologul Bianca Pescaru spune că părinţii trebuie să aibă grijă la modul în care transmit anumite mesaje copiilor lor. Lucrurile trebuie explicate în termeni cât mai simpli şi clari. 

„Să nu uităm ca şi părinţi, ca şi adulţi că noi suntem principalii responsabili de copiii noştri, de binele copiilor noştri, indiferent de cât de mult şi cât de bine le putem explica anumite pericole, anumite consecinţe posibile, în această relaţie noi suntem adultul”, a afirmat Bianca Pescaru, psiholog.

Pentru cei care se tem că s-ar putea întâmpla accidente la mare, Cristian Căldăraru spune ce trebuie să facă.

„Începând din acest weekend au fost deschise puncte de prim ajutor pe litoral încadrate cu pompieri paramedici şi în momentul în care un copil are o problemă din punctul ăsta de vedere, şi nu numai insolaţie, absolut tot ce se întâmplă în situaţie de urgenţă, se poate lua legătura la primul punct de prim ajutor”, a declarat Căldăraru Cristian, paramedic.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici