Ce trebuie să ştiu dacă vreau să călătoresc în Zanzibar?

Deja eşti cu gândul la concediu? Şi noi. Cu toţii ne petrecem zile în şir căutând destinaţia perfectă pentru zilele bine meritate de vacanţă. Dacă nu eşti încă sigur că Zanzibarul este destinaţia pentru tine, lasă-ne să îţi facem research-ul mai uşor şi lungul drum spre un concediu de vis mai rapid.

Urmărește
3242 afișări
Imaginea articolului Ce trebuie să ştiu dacă vreau să călătoresc în Zanzibar?

Zanzibar, o destinaţie mai uşor de explorat de către români

Aşadar, descoperă mai jos răspunsurile la toate întrebările tale de călătorie.

Când e cel mai prielnic moment să vizitez Zanzibar? 

Ca în fiecare zonă turistică, există perioade mai bune de vizitare şi perioade care nu se potrivesc dorinţelor noastre. Pentru a putea alege sezonul perfect pentru vacanţa noastră, este important să înţelegem sezoanele turistice din Zanzibar, luând în calcul avantajele şi dezavantajele cu care vin la pachet.

Dacă îţi doreşti să mergi în sezonul de vârf, atunci ai putea lua în considerare lunile iunie-septembrie, iar dacă îţi place mai degrabă un mediu mai liniştit, dar nu vrei să pierzi din farmecul insulei sau să rişti ca unele magazine să fie închise, ai putea opta pentru sezonul intermediar – lunile martie-mai.

Cum e vremea?

Climatul specific întâlnit în Zanzibar este cel tropical cald, cea mai caldă perioadă fiind în lunile octombrie-martie şi cea mai friguroasă mai-august, din cauza vânturilor puternice (29 grade Celsius).

Există de asemenea două sezoane care sunt cunoscute pentru ploi abundente, sezonul în care sunt specifice ploile mai scurte fiind în perioada noiembrie-decembrie, iar sezonul în care predomină ploile de lungă durată fiind în martie-mai.

Am nevoie de viză?

Viza nu este necesară pentru o simplă vacanţă, pentru că, oricât de mult ne-am dori, ea nu are cum să dureze mai mult de trei luni. Deşi nu este nevoie de viză pentru călătorii sub trei luni, trebuie totuşi avut în vedere ca paşaportul să aibă un termen de valabilitate de 6 luni din momentul aterizării.

Ce mâncăruri sunt specifice acestei zone?

Fiind supranumită Insula Mirodeniilor, condimentele stau la baza felurilor de mâncare specifice acestei zone. Acest lucru este valabil şi cu fructele şi legumele predominante, carnea de pui, de vită şi cea de capră fiind combinate cu acestea într-un mod desăvârşit.

Combinaţia tăiţeilor de fasole chinezeşti cu produsele arăbeşti dulci şi condimentele indiene reprezintă un tip de mâncare întâlnit în mod special în această zonă în care bucătăria reprezintă un mix de mâncare indiană, arabă, africană şi italiană.

Pentru a degusta din felurile de mâncare specifice nu va fi nevoie neapărat de o masa la un restaurant, deoarece vei avea diverse opţiuni de Street food dintre care poţi alege, localnicii gătind adesea şi pe stradă.

Este un loc sigur de vizitat?

Chiar dacă istoria din spatele acestei insule este una agitată, Zanzibarul este în acest moment o destinaţie sigură, atât din punct de vedere medical, cât şi din punct de vedere militar.

Există atracţii turistice demne de vizitat?

Majoritatea atracţiilor turistice se regăsesc în Stone Town, locul cu cea mai mare valoare istorică a Zanzibarului, aici fiind mai multe obiective din care poţi alege (clădiri istorice, palate, muzee etc.)

Dacă eşti pasionat de cumpărături, trebuie luat în considerare Bazarul Darajani din Stone Town, unde poţi găsi o varietate de lucruri, de la alimente la produse tradiţionale. Cât despre explorarea florei şi faunei locale, Zanzibarul îţi dă oportunitatea să te bucuri de experienţe de safari pe tot parcursul anului.

Cum e viaţa de noapte?

În ciuda posibilelor aşteptări, Zanzibarul are o viaţă de noapte destul de bogată. Depinzând de cât de petrecăreţ eşti, poţi opta pentru o noapte pe plajă pentru a admira apusul (toate plajele fiind publice), sau pentru o ieşire în club, deoarece ai de unde alege din acest punct de vedere. O zonă în care distracţia predomină este Nungwi, pe care o poţi avea în vedere dacă te tentează o noapte petrecută în oraş.

Ce animale unice pot vedea?

Putem întâlni diverse vietăţi care mai de care mai interesante, atât acvatice, cât şi terestre. În timpul scufundărilor, fiind un sport des practicat în această zonă, se poate admira viaţa subacvatică, cu plantele si animalele specifice. De asemenea, maimuţele Red Colobus sunt specifice acestei zone şi se pot găsi doar aici, mai exact în pădurea Jozani.

Ce limbă vorbesc nativii acelui loc?

Limba vorbită de nativii acestei zone este swahili (limba oficială a Tanzaniei), fiind răspândită şi în restul Africii de Est. Pentru început, îţi putem spune că “jambo” înseamnă “bună”, iar “Hakuna Matata” (“nici o grijă”) este cuvântul-cheie al insulei, definind spiritul localnicilor. Este un prim pas foarte important pentru a putea interacţiona cu locuitorii prietenoşi.

Cum sunt oamenii în această zonă?

Aici veţi întâmpina oameni primitori, calzi, oameni simpli, cu care să puteţi sta de vorbă şi să vă simţiţi bine. Acest lucru depinde, normal, de fiecare om în parte şi de preferinţele sale.

Majoritatea locuitorilor din Zanzibar sunt musulmani, aşadar este recomandată o ţinută cât mai decentă şi respectuoasă, mai ales în timpul vizitării obiectivelor turistice din Stone Town.

Pot închiria maşini pentru a mă deplasa mai uşor dintr-un loc într-altul?

Deşi există această opţiune, Join UP! recomandă să explorezi împrejurimile folosind deplasarea cu ajutorul taxiului chemat de la recepţie, cu plata la întoarecerea la hotel. Închirierea maşinilor nu beneficiază de asigurare, iar acest lucru poate impune anumite riscuri pe care cu toţii dorim să le evităm pe timpul vacanţei.

Ce e util să am în bagaj?

La fel ca orice vacanţă care include mersul la plajă, este important să avem la noi haine adecvate şi loţiune cu protecţie solară (cu minim SPF 50). Pe lângă asta, spray-ul pentru ţânţari este şi el esenţial, alături de diverse medicamente care ne pot ajuta la stomac în cazul în care acesta nu reacţionează în favoarea noastră la mâncarea specifică zonei (deoarece localnicii mănâncă foarte picant) şi un adaptor, deoarece prizele sunt model englezesc, cu 3 pini.

Am nevoie de un vaccin pentru a călători în Zanzibar?

Vaccinurile nu sunt obligatorii, deoarece Zanzibarul reprezintă o zonă safe din punct de vedere al bolilor care obişnuiau să fie specifice insulei. În anumite zone însă acestea sunt recomandate.

E potrivit pentru familii cu copii? 

Zanzibarul este o zonă în care puteţi merge liniştit cu copilul, ba mai mult decât atât există excursii organizate special pentru familiile cu copii. Aşa cum pentru noi această insulă reprezintă o zonă spectaculoasă, cu peisaje încântătoare care ne oferă o varietate de experienţe, şi pentru copiii noştri ar fi cu siguranţă o experienţă nemaipomenită.

Dar pentru cupluri care doresc să îşi petreacă luna de miere aici?

Depinde foarte tare dacă un paradis tropical sună destul de romantic pentru tine. J

Ei bine, dacă ţi-am răspuns tuturor întrebărilor şi Zanzibarul a ajuns pe lista destinaţiilor tale de vacanţă, vei avea oportunitatea să ajungi mai repede în paradisul dorit de pe 28 octombrie, cu zborurile săptămânale directe de 9-10 ore, cu decolare din Bucureşti. Pentru a face călătoria cât mai confortabilă şi sigură, zborurile turoperatorului Join UP! Pun la dispoziţie călătorilor o aeronavă de ultimă generaţie, alături de nenumărate opţiuni culinare diversificate, atât pentru carnivori, pescatarieni, cât şi pentru vegetarieni.

Despre Join UP!

Join UP! este un operator turistic înfiinţat în 2010. În cei 13 ani de activitate, a devenit unul dintre cei mai influenţi operatori turistici şi jucători-cheie de pe piaţa turismului. Join UP!™ are birouri în Kazahstan, Estonia, Letonia, Lituania, Moldova, Polonia şi România, cu planuri de extindere în alte ţări europene în curând. Sediul central se află în Kiev. Organizaţiile care operează sub marca Join UP!™, împreună cu SkyUp Airlines, fac parte din grupul de afaceri UPfamily. Din 2023, au peste 1.500 de angajaţi în toate ţările în care îşi desfăşoară activitatea."


 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici