- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
CE va analiza în iulie cererile producătorilor afectaţi în urma cazurilor de îmbolnăvire cu E.coli
Cererile producătorilor europeni de susţinere financiară din partea Comisiei Europene, afectaţi în urma cazurilor de îmbolnăvire cu bacteria E.coli, vor fi analizate în cursul lunii iulie şi vor fi făcute plăţile, a declarat, joi, la Suceava, comisarul european pentru Agricultură, Dacian Cioloş.
Cioloş a spus, într-o conferinţă de presă, că sursa îmbolnăvirilor cu E.coli a fost identificată de autorităţile germane într-o fermă care produce germeni din soia sau din alte tipuri de seminţe.
"Sursa a fost identificată, izolată şi de asta în zona respectivă nici nu au mai existat infecţii", a spus Cioloş.
El a precizat că a demarat un program de susţinere financiară a producătorilor chiar înainte de a fi identificată sursa, imediat ce s-a constatat că există o cădere a preţurilor pe piaţă.
"Vreau să subliniez că am acordat acest sprijin pentru că această cădere a preţurilor nu este din cauza producătorilor, ci din motive independente de voinţa sau de acţiunea producătorilor şi e normal să fie sprijiniţi de fonduri publice", a spus comisarul european.
El a arătat că programul este în derulare, cererile de sprijin, care ar fi trebuit depuse până la sfârşitul lunii iunie, urmând să fie analizate în luna iulie şi apoi făcute plăţile.
"Cererile de susţinere financiară pentru produsele care nu au putut fi comercializate sau care au fost retrase de pe piaţă în anumite condiţii pot fi depuse până la sfârşitul lunii. Urmează ca în luna iulie să analizăm cererile, valoarea lor, şi să facem şi plata", a spus Cioloş.
Cultivatorii români de castraveţi şi tomate au solicitat Comisiei Europene (CE) despăgubiri de 1,46 milioane euro pentru pierderile suferite în urma cazurilor de îmbolnăvire cu E.coli semnalate în mai multe ţări europene, a declarat, marţi, ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără.
La începutul lunii iunie, ministrul a anunţat că producătorii de castraveţi din România vor fi despăgubiţi cu până la 247.200 euro, la pierderi estimate la nouă milioane de euro până la 1 august.
Ulterior însă Comisia Europeană a majorat de la 150 milioane euro la 210 milioane euro valoarea compensaţiilor care pot fi acordate producătorilor de legume din Uniunea Europeană confruntaţi cu scăderea vânzărilor din cauza bacteriei E.coli, măsură de care beneficiază şi România.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Este în interesul TĂU ca Guvernul României să fie format din manageri independenți de partide, consacrați în companii private și corporații? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Burduja afirmă că preluarea E.ON România de către compania maghiară MVM ar putea fi blocată din motive de securitate: „Nu vom permite gazului rusesc să intre în ţară”
-
Donald Trump afirmă că pregăteşte o întâlnire cu Vladimir Putin pentru a discuta despre războiul din Ucraina
-
Adrian Sârbu: Ordonanţa-trenuleţ nu va rezolva nimic. Bugetul României e o cutie neagră urât mirositoare. Deciziile importante ale României vor fi votate de UDMR
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO