Ce vrea Ucraina să ceară Rusiei în schimbul renunţării la teritoriul ocupat în regiunea Kursk

Kievul a anunţat că nu este nu interesat de anexarea teritoriului Kursk, iar ofensiva din Rusia va înceta, dacă Moscova va accepta o pace echitabilă.

Urmărește
5161 afișări
Imaginea articolului Ce vrea Ucraina să ceară Rusiei în schimbul renunţării la teritoriul ocupat în regiunea Kursk

Ucraina nu caută să pună mâna pe teritorii străine: Kievul nu este interesat să cucerească teritoriul regiunii Kursk, „obiectivele Forţelor Armate ale Ucrainei sunt doar structuri militare şi contingente militare ruseşti”.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe ucrainean, Heorhii Tihii, a transmis acest mesaj, relatează Rbc-Ucraina.

„Rusia a fost cea care a adus războiul în Ucraina şi este corect că acest război se întoarce acum pe teritoriul Rusiei. Cu cât Rusia este de acord mai devreme să restabilească o pace corectă, cu atât mai repede vor înceta incursiunile ucrainene pe teritoriul Rusiei”, a precizat oficialul.

Ucraina susţine că deţine controlul a 1.000 de kilometri pătraţi din Rusia, urmare a ofensivei declanşate în regiunea de graniţă Kursk.

„O pace corectă” este, în viziunea Ucrainei, retragerea forţelor ruseşti de pe teritoriul Ucrainei şi revenirea la situaţia de dinainte de 2014, când a fost anexată ilegal Crimeea.

Rusia a anexat apoi alte teritorii din Ucraina, este vorba despre regiunile Doneţk, Lugansk, Zaporojie şi Herson, dar comunitatea internaţională nu recunoaşte nici această acţiune în forţă a Kremlinului.

O altă ţintă urmărită de ucraineni, potrivit analiştilor militari vestici, este să pună mâna pe cât mai mulţi prizonieri, pentru a-i schimba, la un moment dat, cu oamenii lor aflaţi captivi la ruşi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici