Cea mai mare fabrică de ciorapi din Alba va disponibliza 228 de angajaţi

Cea mai mare fabrică de ciorapi din judeţul Alba, Ciserom Sebeş, va disponibiliza, în luna mai, 228 de angajaţi, compania confruntându-se cu o scădere a comenzilor din cauza crizei economice, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Urmărește
141 afișări

Potrivit unei informări transmise, miercuri, de Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă Alba, Ciserom Sebeş a anunţat că va disponibiliza, în luna mai, 228 din cei 518 angajaţi.

Directorul general al companiei, Constantin Ispir, a declarat, miercuri, că societatea a luat decizia de a-şi reduce numărul de angajaţi deoarece se confruntă cu o reducere a comenzilor în această perioadă.

Ispir a spus că în ultimele luni comenzile firmei au scăzut cu până la 50 la sută.

Ciserom Sebeş este una dintre cele mai vechi fabrici de ciorapi din România, societatea fiind înfiinţată în 1927 sub patronajul germanului Gustav Bahner, originar din Lichtenstein, cu denumirea de "Uzinele Textile Româneşti". La început, fabrica avea 150 de muncitori şi o producţie lunară de 210.000 de perechi de ciorapi.

În 23 august 1944, firma trece în patrimoniul statului român până în 1946, când va fi preluată sub administraţie sovietică şi funcţionează sub denumirea de "TEBA"-Textila Banat. La data de 6 aprilie 1954, firma devine întreprindere română de stat cu denumirea "Fabrica de ciorapi şi tricotaje Sebeş".

Între anii 1956 şi 1974, firma a beneficiat de fonduri de investiţii ce s-au concretizat în utilaje, construcţii noi, instalaţii electrice şi termice, fapt ce a dus la creşterea de şase ori a personalului şi de 41 de ori a producţiei.

În 1990, denumirea firmei se schimbă în "CISEROM", iar în 1995 devine societate privatizată 100 la sută, cu capital autohton.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici