Şi cum lucrătorii vor ca unitatea să aibă gloria de altădată, acum sunt în căutare de clienţi de peste hotare.
“Suntem în tratative cu un client libanez pentru achiziţia unei cantităţi destul de mari”, spune Dan Horia Constantin.
Fazaneria Gherghiţa este cea mai mare din ţară. Are acum un stoc de 21.000 de exemplare pentru care, zilnic, se folosesc 1500 de kilograme de cereale şi nutreţuri.
Un pui de fazan de 90-100 de zile costă aproximativ 30 de lei. Pentru că aici, carnea nu se vinde la kilogram.
“Suntem deschişi către orice cumpărător, începând de la cumpărarea unui fazan şi a mai multora. Acum, fazanul de 100 de zile variază undeva la 30 de lei bucata, în septembrie va fi în jur de 36 de lei, bucata, pentru octombrie 42 de lei, bucata. Noi producem şi vindem fazan la bucată, nu la kilogram, în funcţie de vârstă”, spune Constantin.
La rândul său, Adela Năstase, muncitor în cadrul unităţii, a declarat că fazanul are o carne gustoasă şi sănătoasă, fără colesterol.
“Sunt nişte păsări care necesită o creştere mai aparte, o îngrijire mai deosebită. De când îi scoatem din staţia de incubaţie, sunt luaţi şi duşi în halele de creştere unde avem câte 20 de boxe. Şi în fiecare boxă sunt instalaţii de încălzire. Sunt băgaţi câte 350 de puişori la boxă. Este o carne bună, sănătoasă, care nu conţine colestrerol. Se poate prepara orice, friptură, supa de fazan care este foarte gustoasă”, a declarat Năstase.
La ora actuală, în România mai sunt trei fazanerii, în Prahova, Giurgiu şi Timiş.