Video Cea mai mare firmă românească de incinerări de cadavre animale, sancţionată dur pentru poluare

Reprezentanţii firmei Protan din Popeşti-Leordeni, cel mai mare incinerator de cadavre de animale din România, ar urma să fie anchetaţi penal iar compania amendată cu până la 775 de milioane de lei vechi de Garda de Mediu pentru tentativa de a îngropa aproape 50 de tone de cadavre lângă râul Argeş.

Urmărește
9 afișări

Şeful Gărzii de Meriu Giurgiu, Clara Adam, a declarat, duminică, agenţiei MEDIAFAX, că Poliţia din Adunaţii Copăceni a prins, zilele trecute, un convoi de trei camioane încărcate cu aproape 50 de tone de resturi de animale provenind de la firma Propan din Popeşti Leordeni. Angajaţii firmei nu au reuşit să scape de încărcătură, însă poliţiştii au descoperit în aceeaşi zonă alte tone de resturi similare, abandonate pe malul Argeşului în perioada anterioară.

"Camioanele au fost văzute de angajaţii unei firme de pază care protejează un obiectiv în zonă. I-au somat pe şoferi să oprească, aceştia au refuzat aşa că paznicii au chemat Poliţia. Poliţiştii au stabilit că cei cu camioanele intenţionau să arunce încărcătura în zonă", a declarat Clara Adam, care a precizat că cele trei camioane au fost escortate de Poliţie înapoi la sediul firmei, fără a apuca să scape de deşeuri.

Aceasta a spus că, în cursul zilei de luni, reprezentantul firmei Protan va fi chemat pentru a fi chestionat în legătură cu cele întâmplate, intenţia comisarilor Gărzii de Mediu fiind de a sesiza Parchetul în legătură cu acest eveniment, pentru a-i trage pe cei vinovaţi la răspundere penală. Adam a precizat că, pe lângă dosarul penal, firma va fi amendată cu o sumă de până la 775 de milioane de lei vechi.

Adam a mai spus că, în ciuda faptului că s-au mai descoperit şi alte deşeuri abandonate pe malul Argeşului, firma Protan a negat că acestea ar fi fost aduse acolo tot de angajaţii ei. Cei care le-au depozitat acolo nu au fost prinşi, astfel că este greu de dovedit că ar avea aceeaşi provenienţă.

Protan este compania cu care majoritatea autorităţilor locale din ţară are contracte de incinerare a animalelor moarte, a mai declarat Clara Adam.

Poliţia giurgiuveană, împreună cu reprezentanţii instituţiilor abilitate (Garda de Mediu şi DSVCA), fac cercetări pentru a stabili cine se face vinovat de această încălcare gravă a normelor în domeniul protecţiei mediului înconjurător, care reprezintă un pericol real pentru mediu şi populaţie.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici