Cea mai mare navă de cercetare din Europa ajunge joi la Galaţi

Cea mai mare navă de cercetare din Europa ajunge joi la Galaţi. Nava va permite operaţiuni de cercetare ȋn cele nouă laboratoare.

Urmărește
686 afișări
Imaginea articolului Cea mai mare navă de cercetare din Europa ajunge joi la Galaţi

Sursa foto: Facebook/Puiu Lucian Georgescu

Construcţia celei mai mari nave de cercetare de pe apele interioare ale Europei, care a fost finanţată prin Programul Operaţional Competitivitate, prin proiectul “Sistem integrat pentru cercetarea şi monitorizarea complexă a mediului în aria fluviului Dunărea, REXDAN, 127065”, ajunge joi la Galaţi.

Nava a fost construită la Şantierul Naval ATG Shipyard din Giurgiu şi, după o călătorie pe apă de 343 km, va ancora la pontonul Schengen al APDM, ȋn jurul orei 14.00.

„Putem spune, practic, că de joi vom avea funcţional cel mai important centru de cercetare din această parte a Europei, punând astfel Galaţiul pe harta mondială a cercetării”, a declarat prof. dr. ing. Puiu Lucian Georgescu, Rectorul Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi.

Nava va acoperi o arie geografică vastă (2.000 de km pe partea navigabilă a Dunării, de la Sulina la Passau-Germania) şi va permite operaţiuni de cercetare ȋn cadrul celor nouă laboratoare, ce corespund unor specializări multiple (chimie, biologie, fizică, ştiinţa mediului, ecologie, batimetrie, topografie, chimia atmosferei, dezvoltare durabilă, etc).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici