Cea mai virală mutaţie a coronavirusului, de 270 de ori mai puternică decât cea mai uşoară formă. Expert chinez: "Am subestimat abilitatea sa de a suferit mutaţii"

  • "Abilitatea virusului de a suferi mutaţii a fost puternic subestimată", spune profesorul Li Lanjuan, de la Universitatea Zhejiang
  • Potrivit unui studiu efectuat de cercetătorii chinezi, cea mai virală versiune a acestuia este de 270 de ori mai puternică decât cea mai uşoară
  • Experţii chinezi au publicat studiul
Urmărește
6588 afișări
Imaginea articolului Cea mai virală mutaţie a coronavirusului, de 270 de ori mai puternică decât cea mai uşoară formă. Expert chinez: "Am subestimat abilitatea sa de a suferit mutaţii"

Cea mai virală mutaţie a coronavirusului, de 270 de ori mai puternică decât cea mai uşoară formă. Expert chinez: "Am subestimat abilitatea sa de a suferit mutaţii"

Un nou studiu efectuat la Universitatea Zhejiang din China arată că virusul care provoacă COVID-19 are o abilitate foarte mare de a se transforma prin intermediul unor mutaţii. Potrivit concluziilor trase de experţi, este motivul pentru care în unele părţi agresivitatea coronavirusului este mai puternică, iar în altele mai scăzută.
 
Profesorul Li Lanjuan de la Universitatea Zhejiang afirmă că virusul poate suferi numeroase mutaţii.
 
"SARS-CoV-2 a acumulat mutaţii capabile să îi schimbe substanţial potenţialul patogen", a explicat Li Lanjuan, potrivit South China Morning Post.
 
Specialiştii au analizat 11 probe diferite recoltate de la pacienţi infectaţi în Hangzhou şi au testat eficienţa cu care acestea pot infecta şi distruge unele celule.
 
Cea mai periculoasă mutaţie a fost regăsită şi la pacienţi europeni, în timp ce o formă mai uşoară a fost identificată în SUA, în statul Washington, arată studiul de la Universitatea Zhejiang.
 
"Crearea unui medicament ori a unui vaccin, deşi urgentă, trebuie să ţină cont de toate aceste mutaţii", a mai spus Li Lanjuan.
 
Acelaşi doctor a afirmat că a identificat 30 de mutaţii diferite, dintre care 19 - aproximati 60% - au fost unele noi. Cea mai agresivă dintre ele a generat de 270 de ori mai mult material viral decât cea mai uşoară formă.
 
Centrul naţional chinez de bioinformaţie arată că din 10.000 de probe adunate pe tot globul au fost identificate 4.300 de mutaţii mai mult sau mai puţin apropiate una de cealaltă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici