Ceaiul verde nu-i bun pentru toată lumea. Efectele toxice pentru persoanele sensibile

  • Ceaiul este a doua cea mai populară băutură din lume, dar dacă beţi ceai verde, ar fi bine să faceţi o pauză înainte de a da pe gât următoarea ceaşcă.
  • Utilizarea ceaiului verde a crescut vertiginos în ultimii ani. Oamenii nu numai că îl beau, dar îl consumă şi prin alte produse, cum ar fi suplimentele nutritive.
Urmărește
2268 afișări
Imaginea articolului Ceaiul verde nu-i bun pentru toată lumea. Efectele toxice pentru persoanele sensibile
Deşi oferă multe beneficii pentru sănătate, planta poate fi, de asemenea, toxică în cazuri rare şi poate duce la insuficienţă hepatică acută, în timp.
 
Un nou studiu revizuit de cercetători israelieni şi canadieni avertizează că ceaiul verde poate provoca leziuni hepatice grave la unele persoane. În acest moment, nu există nicio modalitate de a şti cu exactitate cine este predispus la acest pericol, aşa că iubitorii de ceai verde trebuie să fie conştienţi de posibilele efecte adverse.
 

Care sunt semnele insuficienţei hepatice acute (HILI)

 
Autor principal al cercetării, Stephen Malnick, spune că este esenţial să se cunoască semnele de HILI şi să se solicite asistenţă medicală în cazul în care acestea apar. Simptomele includ ceea ce Malnick a numit „simptome suspecte”, inclusiv slăbiciune, pierderea poftei de mâncare, urină închisă la culoare, scaune deschise la culoare şi prurit (mâncărimi ale pielii). Icterul, sau îngălbenirea pielii sau a albului ochilor, reprezintă, de asemenea, semne la care trebuie să fiţi atenţi.
 
Profesorul Malnick, şeful unui departament de medicină internă de la Kaplan Medical Center din Rehovot, este de părere că ceaiul verde are numeroase beneficii semnificative pentru sănătate. „Este legat de prevenirea sindromului metabolic (o combinaţie între diabet, hipertensiune arterială şi obezitate) şi de promovarea pierderii în greutate. Are efecte benefice asupra inimii”, arată Malnick.
 
Problema este că ceaiul verde reprezintă, de asemenea, cauza numărul unu a leziunilor hepatice induse de plante (HILI). Deşi mai puţin frecvente - doar 100 de cazuri la nivel mondial în literatura medicală - HILI poate fi gravă şi poate duce rapid la insuficienţă hepatică acută sau, cel puţin, la leziuni care necesită luni sau ani pentru a fi inversate.
 
Studiul a analizat aproape 60 de articole revizuite de colegi privind ceaiul verde şi alte plante medicinale şi hepatotoxicitatea. Este imposibil de prezis cine este susceptibil să se îmbolnăvească din cauza acestui tip de ceai, sau cât de mult ceai verde este prea mult pentru acele persoane. Acest lucru nu înseamnă că cineva nu ar trebui să nu se bucure de el, ci doar că ar trebui să fie conştient de posibilul pericol. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici