- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (19.06.2012, 10:29)
- Ovidiu Bărbulescu ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
CEDO a acceptat amânarea cu nouă luni a modificărilor pe legea proprietăţilor naţionalizate
Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a acceptat solicitarea Guvernului de prelungire cu nouă luni a termenului în care legea proprietăţilor naţionalizate trebuie modificată, au declarat agenţiei MEDIAFAX surse ministeriale.
Urmărește
233 afișări
CEDO a acceptat amânarea cu nouă luni a modificărilor pe legea proprietăţilor naţionalizate (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
"Termenul impus de CEDO în care România trebuie să modifice legea proprietăţilor naţionalizate expiră la 12 iulie, dar Curtea a acceptat o prelungire cu nouă luni", au arătat sursele.
Informaţia a fost confirmată pentru MEDIAFAX de către ministrul Justiţiei, Titus Corlăţean, care a precizat că termenul de modificare a legii proprietăţilor naţionalizate a fost astfel împins până aproape de începutul lunii aprilie 2013.
El a precizat totodată că noul Guvern va analiza variantele de modificare a legii, urmând să iniţieze în toamna acestui an o consultare publică.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Știi cum procedezi duminică, pe 24. Te duci la vot și cauți Trump pe buletin. Cu Nicu și Marcel rămâne cum am stabilit
-
Se circulă în condiţii de iarnă pe străzile din mai multe judeţe. Recomandările poliţiştilor
-
Ciolacu a discutat din nou cu Trump, împreună cu Viktor Orban. Ce spune despre intrarea României în programul Visa Waiver
-
Donald Trusk avertizează că ameninţarea unui război global este „serioasă şi reală”
"Comitetul interministerial care analizează variantele de modificare a legii va iniţia o consultare publică, cu toţi actorii implicaţi, pentru a identifica o soluţie care să răspundă exigenţelor CEDO. Acum este prematur un comentariu asupra soluţiilor de fond, trebuie o variantă care să asigure o justă depăgubire, dar şi soluţii realiste care să poată fi suportate de la bugetul de stat", a spus ministrul Justiţiei.
În luna aprilie, surse oficiale au declarat agenţiei MEDIAFAX că Guvernul discută cu oficialii Curţii Europene a Drepturilor Omului o amânare cu minimum şase luni a termenului în care trebuie să modifice legea proprietăţilor naţionalizate, interval în care să analizeze toate soluţiile posibile de rezolvare a problemei.
Guvernul anunţase anterior că vrea să limiteze la 15% din valoarea reală a bunului în cazul despăgubirilor care vor fi plătite de stat foştilor proprietari pentru proprietăţile naţionalizate şi să elimine posibilitatea restituirii în natură. De asemenea, plata urma să fie efectuată eşalonat pe o perioadă între 10-12 ani, termenul de depunere a dosarului fiind unul de decădere şi stabilit la maximum 90 zile.
Ministrul Finanţelor de atunci, Bogdan Drăgoi, a declarat agenţiei MEDIAFAX că plata integrală exclusiv prin bani pentru proprietăţile naţionalizate de comunişti ar însemna un efort bugetar estimat la 70 de miliarde de lei (16 miliarde de euro), din care mai mult de jumătate ar reveni cultului romano-catolic, care a depus cereri pentru 88.000 de imobile.
Citește pe alephnews.ro: Donald Tusk, premierul Poloniei, avertizează că amenințarea unui Al Treilea Război Mondial este „serioasă și reală”
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Intră România în Schengen din ianuarie? Momentul decisiv ar putea fi reprezentat de discuția de la Budapesta
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Cu ce condiție i-ar fi lăsat Adriana Bahmuțeanu pe băieții ei în vila lui Silviu Prigoană: 'Eram DISPUSĂ!'
CANCAN.RO
Cod roșu de viscol și ninsori abundente în România, emis de meteorologii de la Severe Weather Alert
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe