Cei 12 membri ai clanului Corduneanu închişi la Gherla rămân în arest

Cei 12 membri ai clanului Corduneanu care sunt închişi la Penitenciarul Gherla rămân în arest, au decis, miercuri, judecătorii Curţii de Apel Cluj, care le-au respins astfel recursurile la o hotărâre a Tribunalului Maramureş.

Urmărește
181 afișări
Imaginea articolului Cei 12 membri ai clanului Corduneanu închişi la Gherla rămân în arest

Cei 12 membri ai clanului Corduneanu închişi la Gherla rămân în arest (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

Cei 12 membri ai clanului Cordunenilor au cerut să fie judecaţi în stare de libertate, făcând recurs la o sentinţă de săptămâna trecută a Tribunalului Maramureş prin care s-a menţinut măsura arestării preventive.

Purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Cluj, Claudia Ilieş, a declarat corespondentului MEDIAFAX că instanţa a respins recursurile celor 12 persoane arestate, sentinţa fiind definitivă.

Doisprezece membri ai clanului Corduneanu, arestaţi la începutul lui 2010 şi trimişi în judecată în 5 iulie de procurorii DIICOT alături de alte 15 persoane, sunt închişi la Penitenciarul Gherla.

Dosarul în care membrii clanului Corduneanu sunt acuzaţi de şantaj, înşelăciune, trafic de persoane şi spălare de bani este judecat de instanţa Tribunalului Maramureş, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis, în iunie, mutarea acestui proces de la instanţa Tribunalului Iaşi.

Printre acuzaţiile aduse membrilor grupării se numără şantaj, înşelăciuni bancare şi imobiliare, trafic de persoane şi spălare de bani.

Potrivit Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organiztaă şi Terorism (DIICOT), gruparea a acţionat în perioada 2006-2009 atât pe teritoriul României, cât şi în străinătate, membrii acestuia fiind cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de persoane, pentru săvârşirea de infracţiuni de violenţă, infracţiuni informatice şi fraude economice.

Victimele traficului de persoane în care erau implicaţi membrii clanului erau exploatate sexual, obligate să cerşească sau să comită furturi. Infracţiunile economice aveau drept scop obţinerea de credite prin folosirea de acte false şi persoane interpuse, racolate în acest scop.

În 5 iulie, procurorii DIICOT Iaşi au trimis în judecată 27 de membri ai clanului Cordunenilor, inclusiv pe liderul grupării, Bogdan Constantin, aceştia fiind acuzaţi de "comiterea unui număr impresionant de infracţiuni grave", respectiv trafic de persoane, şantaj sau înşelăciuni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici