"Opţiunea noastă este de a îmbina un timp rezonabil şi riscuri cât mai mici, o soluţie care să nu repete riscurile pe care şi le-au asumat sâmbătă echipele de salvatori care au intrat în mină", a spus Vosganian.
Potrivit acestuia, o soluţie care să repete riscurile pe care şi le-au luat salvatorii care au intrat în noaptea de sâmbătă spre duminică în subteranul minei Petrila nu este de luat în considerare.
Potrivit acestuia, salvatorii sunt acum la nivelul 250, unde măsoară compoziţia atmosferei, iar în cursul după-amiezii vor fi preluate, de la echipele de salvatori, datele privind valorile compoziţiei atmosferice, în funcţie de care se va stabili momentul în care vor putea intra salavatorii în subteran pentru recuperarea trupurilor minerilor morţi.
Câmpeanu: Se lucrează la un program special pentru recuperarea victimelor
Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, a declarat că se lucrează la un program special pentru recuperarea victimelor din subteranul minei Petrila, care presupune monitorizarea situaţiei din subteran şi evacuarea apei.
Ministrul Muncii a mai spus că în prezent se fac cercetări, iar anchetatorii iau declaraţii de la cei implicaţi şi le confruntă cu actele existente.
Doisprezece mineri au murit şi alţi 13 au fost răniţi, în urma a două explozii care au avut loc, sâmbătă, la mina Petrila.
Cinci dintre minerii răniţi au fost transportaţi, duminică, la Spitalul de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri din Capitală, alţi trei au fost duşi la Spitalul de Urgenţă Floreasca.
Cei cinci mineri aflaţi la Spitalul de Chirurgie Plastică şi Arsuri au fost operaţi şi se află la Secţia de terapie intensivă, a anunţat directorul medical al unităţii sanitare, medicul Cristian Niţescu, care a spus că prognosticul este foarte rezervat.