Cei doi inculpaţi în captura record de cocaină ascunse în fructe congelate, arestaţi preventiv

Cei doi inculpaţi în captura record de cocaină ascunse în fructe congelate, operaţiune numită Exotic, au fost arestaţi preventiv, miercuri, pentru 30 de zile.

Urmărește
178 afișări
Imaginea articolului Cei doi inculpaţi în captura record de cocaină ascunse în fructe congelate, arestaţi preventiv

Cei doi inculpaţi în captura record de cocaină ascunse în fructe congelate, arestaţi preventiv

Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Constanţa a dispus miercuri arestarea preventivă a inculpaţilor, pentru o perioadă de 30 de zile.

O captură record de cocaină a fost realizată marţi în portul Constanţa. Drogurile erau ascunse în fructe congelate şi urmau să fie transportate pe cale rutieră în Olanda. Containerul a sosit în România în luna septembrie venind din Ecuador.

Potrivit anchetatorilor români, operaţiunea numită Exotic a început în luna august. Este o acţiune realizată în comun de D.C.C.O. - Serviciul Antidrog, D.I.I.I.C.O.T., B.C.C.O. Constanţa-S.C.C.O. Porturi Maritime, I.G.P.F. şi Autoritatea Vamală Română.

Ulterior, la data de 18 septembrie 2024, un container, ce a fost importat din Ecuador, de către o societate comercială din România, a fost descărcat într-un terminal din Portul Constanţa.

„Sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T., poliţiştii D.C.C.O. - Serviciul Antidrog, B.C.C.O. Constanţa-S.C.C.O. Porturi Maritime şi D.O.S. au efectuat activităţi specifice de investigare, pentru strângerea probatoriului necesar în cauză. Activităţile de strângere a probatoriului au fost deosebit de complexe şi au necesitat resurse însemnate, umane, de timp şi sacrificiu personal din partea celor implicaţi în investigaţie. Pe parcursul cercetărilor, au fost identificaţi cu rapiditate doi cetăţeni români, de 33 şi 36 de ani, cercetaţi pentru implicare în activitatea infracţională”, au transmis poliţiştii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici