- Home
- Social
- PITEŞTI, (10.08.2011, 23:36)
- Florentina Mardale , Gabriel Degeratu ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cei doi ocupanţi ai maşinii din care s-au furat peste 22 de kg. de aur, supuşi testului poligraf
Cei doi ocupanţi ai maşinii din care s-au furat peste 22 de kilograme de aur pe Autostrada Bucureşti - Piteşti, patronul firmei de bijuterii din Bucureşti, precum şi alte persoane care au avut legătură cu transportul de bijuterii au fost supuşi, miercuri seară, testului poligraf la sediul IPJ Argeş.
Urmărește
375 afișări
Cei doi ocupanţi ai maşinii din care s-au furat peste 22 de kg. de aur, supuşi testului poligraf (Imagine: Tudor Costi/Mediafax Foto)
Avocaţii acestora au spus că aducerea clienţilor lor la testul cu detectorul de minciuni este o procedură standard, uzuală în asfel de cazuri.
"Detectorul de minciuni este o practică uzuală în dosarele de acest fel şi trebuie să se facă testul poligraf cu toate persoanele care au cunoştinţă de speţa respectivă. Nu este pentru faptul că nu au fost crezuţi, este, repet o procedură absolut standard. Toată lumea l-a efectuat, deci toate persoanele care au legătură cu cazul.(...).Clienţii noştri au fost întrebaţi tot ce ştiu în legătură cu subiectul respectiv, au fost multe întrebări, iar organele de anchetă şi-au făcut datoria în mod exemplar", a declarat avocatul patronului firmei de bijuterii, Marius Vasile.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ursula von der Leyen s-a îmbolnăvit de pneumonie „în formă severă”
-
Ministerul Energiei: Liberalizarea preţurilor la energie electrică şi gaze naturale se va face etapizat şi nu se limitează la data de 1 aprilie 2025
-
Mureş: Scurgeri de benzină dintr-un vagon-cisternă / Intervenţia autorităţilor s-a încheiat fără incidente majore
-
Guvernul pregăteşte eliminarea plafonării tarifelor la energie electrică şi gaze
Întrebat dacă există nereguli în declaraţiile celor audiaţi şi de ce s-a preferat un transport cu o maşină nesecurizată, avocatul a spus că nu i s-a comunicat că ar exista inadvertenţe, iar alegerea unei maşini obişnuite pentru transportul aurului a fost "o opţiune personală" care s-a dovedit că "nu a fost cea mai fericită dintre toate".
"Până în acest moment vă daţi seama că nu ni s-au comunicat datele care ar putea să compromită cursul anchetei. Dânşii, poliţiştii, procurorii, investighează, nu sunt probleme.(...) Nu există niciun dubiu, aurul a existat, există acte contabile care dovedesc această situaţie, deci totul este absolut în regulă din acest punct de vedere juridic. Cât priveşte destinaţia a fost o neînţelegere, dar nu a fost vina clienţilor mei, iar transportul aurului cu acea maşină a fost o opţinue personală ca să nu atragă atenţia. A fost o opţiune personală care se pare că nu a fost cea mai fericită dintre toate. Nu este prima oară (n.r - când se transporta aur cu o astfel de maşină). Avem încredere în Parchetul Argeş şi în Inspectoratul de Poliţie Judeţean Argeş că îi vor găsi cât mai repede pe autori, achetatorii au acţionat profesionist până acum", a mai declarat avocatul Marius Vasile.
Marţi, în jurul orei 10.50, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Argeş a fost sesizat că la kilometrul 83, pe Autostrada Bucureşti - Piteşti, două persoane care se deplasau cu un Volkswagen Passat au fost oprite în trafic de trei bărbaţi care se aflau într-un alt autoturism, de culoare neagră.
"Aceştia aveau feţele acoperite şi, prin ameninţare, au luat din portbagajul autoturismului oprit cantitatea de 22,7 kilograme de bijuterii, despre care victimele afirmă că sunt din aur", preciza sursa citată.
Totodată, cei trei au deposedat victimele şi de cheile autoturismului cu care acestea se deplasau, dispărând în direcţia Piteşti.
Bijuteriile furate aparţin unei firme din Bucureşti, Diamanti Veri, condusă de un cetăţean turc, susţin surse judiciare, care au precizat că aurul nu era asigurat. Valorea bijuteriilor furate ar depăşi un milion de euro.
Diamanti Veri are capital social minim şi este înregistrată într-un apartament de bloc din Sectorul 4 al Capitalei. Firma a fost înfiinţată în 15 iulie 2010, de un cetăţean turc pe nume Ayhan Numan, născut în Tarsus, în Turcia, în 1963.
Pe un site destinat comerţului cu bijuterii en-gros apare numele unei alte persoane ca fiind reprezentant al firmei, şi anume Huseyn Karaback.
Citește pe alephnews.ro: Răspunde Guvernul Ciolacu 2 așteptărilor TALE, ca administrator al României în 2025? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
Citește pe www.zf.ro: Dragoş Damian, Terapia Cluj: No, amu gata! Gata cu văicăreala, cu bocetele şi cu plânsetele! Sunteţi oameni de afaceri puternici, va faceţi de ruşine! Hai, la muncă în 2025, avem multă treabă!
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
China se confruntă cu un nou focar provocat de un virus la cinci ani după ce a început pandemia COVID-19. Ce este HMPV
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Care este cel mai nesănătos aliment din lume, pe care foarte mulţi români îl mănâncă în fiecare zi fără să ştie
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Medicul Vlad Ciurea dezvăluie alimentul nelipsit de pe masa românilor, care ne obosește și ne seacă de energie 😲
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe