- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cei doi ofiţeri de la Crimă Organizată acuzaţi de corupţie rămân în arest
Cei doi ofiţeri de la Crimă Organizată acuzaţi de corupţie şi intermediarul de la care urmau să primească mită pentru a rezolva favorabil dosarul unui afacerist străin rămân în arest, instanţa supremă respingând, duminică, contestaţiile acestora la decizia instanţei inferioare.
Cei doi ofiţeri de la Crimă Organizată acuzaţi de corupţie rămân în arest
Curtea de Apel Bucureşti a decis, joi, arestarea preventivă a lui Adrian Ginel Mărgărit şi Daniel Ioan Cupe, ofiţeri de poliţie judiciară în cadrul Direcţiei de Combatere a Crimei Organizate - Brigada Bucureşti - Serviciul de Combatere a Finanţării Terorismului şi Spălării Banilor, acuzaţi de luare de mită. Alături de aceştia a mai fost arestat preventiv Ulise Bolmadîr, intermediarul care urma să le dea mită celor doi ofiţeri, pentru a soluţiona favorabil dosarul unui afacerist străin, el fiind acuzat de complicitate la luare de mită.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
Decizia Curţii de Apel Bucureşti a fost contestată de cei trei la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ).
Duminică, instanţa supremă a luat în discuţie recursurile făcute de cei trei şi i-a audiat.
Ofiţerul Daniel Cupe le-a spus judecătorilor că îl cunoştea pe intermediar de mai multă vreme. El a mai spus că ştia că ofiţerul Mărgărit avea informaţii despre mai multe persoane şi fapte care duceau către denunţătorul din acest caz, afaceristul irakian Mohamad Al Dulaimi.
"Eu cu numitul George (Bolmadîr - n.r.) am dorit să obţinem foloase materiale de pe urma poveştii cu dosarul pe care îl întocmise Mărgărit. Atunci am hotărât, după mai multe întâlniri, să încercăm să obţinem nişte bani", a arătat Cupe.
Acesta a precizat că Mărgărit nu a ştiut niciodată despre înţelegerea pe care el a făcut-o cu intermediarul, de a-i cere afaceristului străin 30.000 de euro pentru a-i soluţiona favorabil dosarul.
"Nu sunt mândru de ce am făcut. Este prima dată. Am distrus totul prin această eroare de gândire. Sunt perfect conştient de gravitatea faptei de care sunt acuzat. Am făcut aceste lucruri pe fondul unor lipsuri materiale. În aceste zile, de când sunt arestat, am avut timp să reflectez şi consider că nu prezint un pericol şi vreau să colaborez pe deplin cu anchetatorii, pentru stabilirea adevărului", a spus Cupe.
Ofiţerul Ginel Mărgărit le-a spus magistraţilor ICCJ că el nu a avut cunoştinţă despre faptele care s-au petrecut în dosarul în care este acuzat, recunoscând că a greşit mult atunci când a fabricat un dosar fictiv pe numele afaceristului irakian Mohamad Al Dulaimi.
Întrebat despre motivul pentru care a fabricat acel dosar, Mărgărit a arătat că aceasta a fost "o măsură neortodoxă", pentru a putea "stoarce" informaţii de la afaceristul străin, dar că niciodată nu a pus problema de bani şi nu s-a gândit la vreun folos material de pe urma acestui dosar.
Întrebat de instanţă cum explică întâlnirile organizate atât la piscina Hotelului Marriott, cât şi la sediul BCCO, Mărgărit a spus că prima întâlnire a durat trei minute şi a fost necesară pentru a vedea concret ce urmăreşte afaceristul străin şi pentru a stabili întâlnirea de la BCCO.
Mărgărit a precizat, în finalul pledoariei, că nu este vinovat, că nu a pretins şi nu am primit nimic, nu recunoaşte infracţiunea care i se aduce şi nu a avut cunoştinţă despre ce i s-a întâmplat decât când s-a întors în ţară.
"Mă consider victima unei conjuncturi şi a unei situaţii de fapt tendenţioase. M-am întâlnit cu cetăţeanul arab doar atunci când am avut anumite date despre el, date pe care am vrut să le suplimentez. Nu am cunoscut nimic despre suma de bani. Nu l-am sunat vreodată pe denunţător, nu aveam numărul lui în telefon, iar singura convorbire efectivă dintre mine şi el a fost în perioada sărbătorilor, când Dulaimi m-a sunat de pe telefonul intermediarului (Ulise Bolmadîr - n.r.)", a spus Mărgărit.
Ulise Bolmadîr a recunoscut că el a luat banii de la afaceristul străin, o primă tranşă de 5.000 de euro şi o a doua tranşă de 900 de euro, precizând că nu a mai apucat să îi dea lui Cupe pentru că Mărgărit era plecat, iar Cupe a spus că nu se grăbeşte cu banii.
Întrebat dacă acei bani trebuiau să ajungă la ambii ofiţeri, Bolmadîr a arătat că înţelegerea a făcut-o cu Cupe şi că nu ştia dacă şi Mărgărit va primi vreo sumă din acei bani.
El a recunoscut că este vinovat şi a spus că regretă cele întâmplate, cerând instanţei să fie judecat în libertate.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:45
FC Botoşani-FCSB 1-0, în meciul restanţă din etapa a 4-a a Superligii
-
ieri, 22:36