Cei patru reţinuţi în dosarul şefului DGIPI au aflat acuzaţiile - DNA

Şeful DGIPI Cornel Şerban, şeful Diviziei de Operaţiuni din DGA, Petre Pitcovici, omul de afaceri Puiu Popoviciu şi Ioan Alecu, fost rector al Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti au aflat care sunt acuzaţiile pentru care au fost reţinuţi, informează DNA.

Urmărește
37 afișări
Imaginea articolului Cei patru reţinuţi în dosarul şefului DGIPI au aflat acuzaţiile - DNA

Cei patru reţinuţi în dosarul şefului DGIPI au aflat care sunt acuzaţiile - DNA

Potrivit unui comunicat remis, miercuri, de DNA, Ioan Alecu, fost rector al Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti, este acuzat de abuz în serviciu contra intereselor publice cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată, iar Gabriel Aurel Popoviciu, de complicitate la infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice cu consecinţe deosebit de grave.

Totodată, Ilie Şerban Cornel, directorul Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă din cadrul MAI, este acuzat de favorizare a infractorului şi folosirea de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii şi permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, în scopul obţinerii pentru sine de foloase, în timp ce Petru Pitcovici, şeful Diviziei Operaţiuni din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie din cadrul MAI, este cercetat pentru favorizarea infractorului.

Celor patru li s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile, susţine DNA.

Ioan Alecu şi-a încheiat, în 2008, mandatul de rector al Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti, în prezent fiind preşedintele Consiliului de Administraţie a unităţii de învăţământ.

Ioan Alecu, omul de afaceri Puiu Popoviciu, şeful DGIPI Cornel Şerban şi şeful Diviziei de Operaţiuni din DGA, Petre Pitcovici au fost reţinuţi, în noaptea de marţi spre miercuri, de procurorii DNA.

Surse apropiate anchetei în cazul şefului Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă (DGIPI) Cornel Şerban şi a şeful Diviziei de Operaţiuni din Direcţia Generală Anticorupţie, Petre Pitcovici, au declarat, marţi seară, că aceştia au primit ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore, într-un dosar creat în urma denunţului unui angajat din Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA).

Potrivit surselor citate, cei pe care Şerban şi Pitcovici ar fi încercat să îi favorizeze sunt Popoviciu şi rectorul Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară Bucureşti (USAMVB), Ioan Alecu, acuzaţi de DNA într-un dosar separat de abuz în serviciu

Iniţial, DNA a început urmărirea penală în cazul lui Şerban şi Pitcovici pentru infracţiunea de luare de mită, dar, ulterior, procurorii anticorupţie au schimbat încadrarea juridică în cea de favorizare a infractorului.

Potrivit acestor surse, ofiţerul care a făcut denunţul la DNA a arătat că a fost o perioadă coleg de birou la Crimă Organizată cu Şerban şi Pitcovici, iar aceştia l-au contactat şi i-au sugerat să îi ajute pe cei doi, promiţând în schimb diverse foloase materiale.

Aceleaşi surse precizează că încă nu s-a putut dovedi dacă ofiţerul a primit foloasele materiale promise, lucru care ar reieşi şi din interceptările telefonice.

În cazul în care ar fi acceptat târgul propus de Şerban şi Pitcovici, ofiţerul ar fi trebui să dea o soluţie de neîncepere a urmăririi penale (NUP) în dosarul de abuz în serviciu în care sunt cercetaţi Ioan Alecu şi omul de afaceri. Marţi, procurorii DNA i-au pus sub învinuire şi pe şoferul lui Cornel Şerban, Găman, precum şi pe un apropiat al omului de afaceri, Ciocoiu.

Presa a relatat despre asocierea firmei conduse de Puiu Popoviciu cu Universitatea de Agronomie, pentru un proiect imobiliar din nordul Bucureştiului.

În 2000, omul de afaceri Puiu Popoviciu ar fi luat, prin asociere, un teren de 230 de hectare de la Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară Bucureşti, care ar fi fost subevaluat, la 82.000 de euro.

Proiectul Baneasa a fost început în anul 2000, când Ioan Alecu a devenit rectorul USAMVB, iar terenul pe care se afla fosta fermă Băneasa i-a fost retrocedat universităţii prin Legea 1/2000.

Video Stirileprotv.ro

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici