- Home
- Social
- CLUJ-NAPOCA, (28.01.2014, 18:37)
- Pacala Dana , Vasile Magradean
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cei trei medici internaţi la Cluj după accidentul aviatic din Munţii Apuseni au fost audiaţi de către procurori
Cei trei medici care au rămas internaţi la Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) din Cluj-Napoca în urma accidentului aviatic din Munţii Apuseni au fost audiaţi de către procurori, în timp ce copilotul, care a fost operat luni, va fi audiat în perioada următoare.
Urmărește
503 afișări
Cei trei medici internaţi la Cluj după accidentul aviatic din Munţii Apuseni au fost audiaţi de către procurori (Imagine: Cătălin Cadan/Mediafax Foto)
Întrebat, marţi, într-o conferinţă de presă, dacă poate confirma audierea răniţilor în accidentul aviatic de către procurori, managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) din Cluj-Napoca, Valentin Şuşca, a răspuns afirmativ, transmite corespondentul MEDIAFAX.
"Da. Se confirmă. Au fost audiaţi toţi cei trei medici pacienţi. Nu am fost acolo să văd cât timp au fost audiaţi. Copilotul va fi audiat în perioada următoare, ieri (luni - n.r.) a fost operat", a spus Şuşca.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Directorul de îngrijiri al SCJU Cluj-Napoca, Monica Costin, a declarat, la rândul său, că pacienţii rămân internaţi la Terapie Intensivă, starea lor de sănătate fiind favorabilă, iar evoluţia post-operatorie a copilotului este bună.
Pilotul Adrian Iovan şi studenta Aurelia Ion şi-au pierdut viaţa după ce un avion de mici dimensiuni de tip BN2 la bordul căruia se afla un echipaj medical a aterizat forţat, în 20 ianuarie, într-o zonă muntoasă accidentată, la peste 1.400 de metri altitudine, la graniţa judeţelor Cluj şi Alba.
La bord se aflau patru medici - Radu Zamfir de la Spitalul Fundeni, Valentin Calu de la Elias, Cătălin Pivniceru de la Spitalul "Sf. Maria" şi Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal din Beiuş, judeţul Bihor -, studenta de 23 de ani şi doi membri ai echipajului de zbor - pilotul Adrian Iovan şi copilotul Răzvan Petrescu.
Echipa medicală din avion mergea la Oradea, unde urma să preleveze ficatul de la un donator de peste 60 de ani care a suferit un accident vascular cerebral.
Epava avionului şi victimele au fost găsite de către localnici, după o căutare de aproximativ cinci ore, la care au participat pompieri salvatori, jandarmi montani, poliţişti, salvamontişti, angajaţi ai Parcului Naţional Munţii Apuseni şi localnici.
Medicul Radu Zamfir a fost externat pe propria răspundere, în 21 ianuarie, de la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SCJU) din Cluj, ajungând în Capitală la bordul unui avion de linie. Ulterior, medicul a susţinut o conferinţă de presă la Institutul Fundeni, el spunând că datorită lui Iovan sunt cinci oameni în viaţă.
Zamfir a fost externat duminică, iar luni şi-a reluat activitatea în Centrul de chirurgie digestivă şi transplant hepatic Fundeni, a declarat, pentru MEDIAFAX, managerul unităţii sanitare, dr. Carmen Orban.
Copilotul Răzvan Petrescu a suferit, luni, o intervenţie chirurgicală la piramida nazală şi la femur, iar operaţia a decurs "foarte bine", afirma tatăl bărbatului. Intervenţia chirugicală făcută de o echipă multidisciplinară de medici de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Cluj a durat peste trei ore.
Dan Petrescu, tatăl copilotului, declara că Răzvan Petrescu ar putea fi operat şi la bazin, dar nu se ştie când va avea loc această intervenţie.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Alba Iulia: Procurorii audiază mai mulţi martori în cazul accidentului aviatic din Apuseni
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe