Cel mai înalt nivel de alertă sanitară internaţională din cauza variolei maimuţei

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), care şi-a convocat comitetul de urgenţă miercuri, 14 august, a declanşat cel mai înalt nivel de alertă sanitară internaţională ca răspuns la recrudescenţa cazurilor de variola maimuţei.

Urmărește
940 afișări
Imaginea articolului Cel mai înalt nivel de alertă sanitară internaţională din cauza variolei maimuţei

Cel mai înalt nivel de alertă sanitară internaţională din cauza variolei maimuţei

În contextul în care OMS tocmai a declanşat cel mai înalt nivel de alertă sanitară internaţională, Antoine Gessain, profesor la Institutul Pasteur, subliniază necesitatea de a ajuta rapid ţările din Africa Centrală să stăpânească boala, potrivit L`Express.

În special o nouă variantă de variola maimuţei, clada 1, provoacă îngrijorare. Aceasta a apărut pentru prima dată în septembrie 2023 în oraşul minier Kamituga, în Kivu de Sud, în estul Republicii Democratice Congo, şi s-a răspândit în regiunile şi ţările învecinate. Aparent mai contagioasă, această variantă s-a adaptat la transmiterea de la om la om. Ea se transmite prin contact sexual şi circulă atât la bărbaţi, cât şi la femei, în timp ce varianta 2b, responsabilă de epidemia din 2022, a afectat în principal bărbaţii homosexuali cu parteneri multipli.

OMS, care şi-a convocat comitetul de urgenţă miercuri, 14 august, tocmai a declanşat cel mai înalt nivel de alertă sanitară internaţională ca răspuns la recrudescenţa cazurilor.

Agenţia internaţională afirmă că există mai multe epidemii de variola maimuţei - cu diferite variante - în curs de desfăşurare. Aceasta susţine o altă alertă de „urgenţă de sănătate publică” emisă marţi, 13 august, de agenţia pentru sănătate a Uniunii Africane. Antoine Gessain, profesor la Institutul Pasteur şi specialist în această boală, consideră totuşi că nu trebuie să ne facem griji cu privire la o pandemie care să afecteze Europa... dacă sunt puse în aplicare măsurile necesare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici