Friptura 3D ar putea ajunge pe mesele românilor. Cât de mult seamănă cu cea obişnuită?

Publicat: 03 07. 2020, 18:10
Actualizat: 03 07. 2020, 18:12

Adori carnea la grătar şi eşti pasionat de gadgeturi? Pari clientul ideal pentru o companie din Israel care lucrează la prima imprimanta …de fripturi 3D. Inginerii promit să ofere peste la anul, carne printată. Făcută din soia, de fapt, friptura SF este în teste.

Israelienii se laudă că mâncarea scoasă la imprimantă nu doar seamănă cu cea adevarată, dar chiar are gust de carne. În plus, ar fi mai sănătoasă pentru noi şi mai prietenoasă cu natura.

„Am identificat trei componente principale – muşchiul, sângele şi grăsimea. Acestea sunt componentele pe care trebuie să le imităm, ca să obţinem friptura perfectă”, spune Alexey Tomsov, inginer.

Într-o oră, imprimanta israelienilor poate produce 6 kilograme de, să îi spunem, carne. Ţie ţi-ar plăcea? Sebi, bucătar de 11 ani la un restaurant de la Craiova, pariază pe friptura printată, chiar dacă se găsesc şi olteni care strâmmbă din nas: zaibărul e mai bun în aromă de fum. 

„Preparatele s-ar putea schimba şi la noi. De exemplu, aş scoate ceafa de porc. Aş înlocui-o cu această carne care se poate servi cu cartofi wedges, cartofi prăjiţi, legume”, propune Sebastian.

„Textura nu arată prea ok. E ca un jeleu. Gustul nu e totul, am vorbit. Trebuie şi mirosul să fie ok”, crede Alexandru, client al unei terase.