Cel puţin 10-15% dintre salariaţii din industria alimentară vor fi disponibilizaţi

Publicat: 02 02. 2009, 13:32
Actualizat: 06 11. 2012, 09:13

"În industria alimentară numărul de salariaţi fluctează, dar nu foarte mult, iar în prezent se ridică la 175.000 – 190.000 de salariaţi. Eu cred, aşa cum am pornit anul acesta, şi suntem şi în impasul negocierii unui salariu minim la nivel de ramură, anul acesta cel puţin 10-15% dintre aceşti salariaţi vor fi disponiblizaţi", a declarat luni Frumosu, într-o conferinţă de presă.

El a arătat că şi multinaţionalele vor fi printre companiile care vor da afară angajaţi.

"Multinaţionalele de regulă au cumpărat mai multe puncte de lucru în România, cu care au câştigat cotă de piaţă, iar după ce au recuperat investiţia au început să transfere activităţile într-o singură unitate", a spus Frumosu.

El a mai arătat că în sectorul procesării cărnii şi laptelui firmele vor renunţa la un schimb de lucru, pe fondul scăderii vânzărilor.

El a arătat că există încă 700-800 de oameni în industria alimentară, spre 1.000, care lucrează atunci când îi cheamă compania şi acum stau acasă cu 75% din salariu, şi care ar putea fi disponibilizaţi.